ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Ευρωπαϊκές χώρες είναι έτοιμες να επαναπατρίσουν τους τζιχαντιστές

Τραμπ: Ευρωπαϊκές χώρες είναι έτοιμες να επαναπατρίσουν τους τζιχαντιστές
(AP Photo/Andrew Harnik)

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε σειρά από tweet του.

«Μόλις μίλησα με τον πρόεδρο Ερντογάν (…). Θέλει πραγματικά να λειτουργήσει η κατάπαυση του πυρός ή η εκεχειρία» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος, και συνέχισε:

«Οι Κούρδοι το θέλουν επίσης».

Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε πως ο Τούρκος πρόεδρος του είπε πως καταγράφηκαν «ελάσσονος σημασίας» περιστατικά με πυρά ελεύθερων σκοπευτών και όλων στην βορειοανατολική Συρία παρά την κατάπαυση του πυρός, ωστόσο γρήγορα σταμάτησαν.

Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε πως «ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες είναι έτοιμες να επαναπατρίσουν τους τζιχαντιστές που κρατούνται στη Συρία».

«Αυτό είναι ένα καλό νέο, αλλά θα έπρεπε να γίνει αφότου ΕΜΕΙΣ τους συλλάβαμε. Όπως και να έχει, όμως, σημειώνεται μεγάλη πρόοδος!».

Ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε, επίσης, σε χτεσινό tweet του Τούρκου ομόλογού του.

«Να νικήσουμε την τρομοκρατία!» έγραψε ο κ. Τραμπ.

Χτες, λίγη ώρα μετά από τις ανακοινώσεις του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάιλ Πενς, ο κ. Ερντογάν έγραψε στο Twitter:

«Kύριε πρόεδρε, πολλές περισσότερες ζωές θα σωθούν εάν νικήσουμε την τρομοκρατία, που είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της ανθρωπότητας. Είμαι αισιόδοξος ότι αυτή η κοινή προσπάθεια θα προωθήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ