ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στη Βρετανία: Βρέθηκαν 39 πτώματα μέσα σε φορτηγό στο Έσεξ

Φρίκη στη Βρετανία: Βρέθηκαν 39 πτώματα μέσα σε φορτηγό στο Έσεξ
UK Pool via AP

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βρετανία μετά τον εντοπισμό 39 πτωμάτων, μεταξύ αυτών και ενός εφήβου, μέσα σε φορτηγό στο Έσεξ.

Η αστυνομία εκλήθη στο Waterglade Industrial Park στη 01:40 τα ξημερώματα και εντόπισε τα πτώματα μέσα στο φορτηγό.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας, ο οδηγός του οχήματος, ένας 25χρονος άνδρας από τη Βόρεια Ιρλανδία, συνελήφθη.

Ο Andrew Marriner σημείωσε πως το όχημα είχε έρθει από τη Βουλγαρία και εισήλθε στο Ηνωμένο Βασίλειο το Σάββατο από την Ουαλία. «Θεωρείται ότι το φορτηγό είναι από τη Βουλγαρία και εισήλθε στο Χόλιχεντ στις 19 Οκτωβρίου», είπε χαρακτηριστικά.

«Πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν και πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Οι έρευνές μας συνεχίζονται για να διαλευκάνουμε τι συνέβη. Προχωράμε στην αναγνώριση των θυμάτων, η διαδικασία, όμως, αναμένεται να διαρκέσει αρκετό χρόνο», είπε ο ίδιος.

Αναφορικά με τη σύλληψη σημείωσε: «Έχουμε συλλάβει τον οδηγό του φορτηγού σε σχέση με το περιστατικό. Παραμένει υπό κράτηση».

Αντιδράσεις πολιτικών

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε τον «αποτροπιασμό» του για «το τραγικό επεισόδιο στο Έσεξ».

«Ενημερώνομαι διαρκώς από το υπουργείο Εσωτερικών και θα συνεργασθούμε στενά με την αστυνομία του Έσεξ για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συνέβη», έγραψε στο Twitter και πρόσθεσε: «Οι σκέψεις μου πηγαίνουν σε όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους και στους αγαπημένους τους».

H υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, η οποία κατάγεται από το Έσεξ, εξέφρασε τη λύπη της για το τραγικό περιστατικό.

Η Τζάκι Ντόιλ Πράις, βουλευτής των Συντηρητικών, έκανε λόγο για «διακίνηση ανθρώπων».

«Η διακίνηση ανθρώπων είναι μία άσχημη και επικίνδυνη επιχείρηση», έγραψε, χαρακτηριστικά, στο Twitter, και εξέφρασε την ελπίδα της να αποδοθεί δικαιοσύνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ