«Πεδίο μάχης» το Χονγκ Κονγκ: Άγριες συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας
Πηγή: ASSOCIATED PRESS / Vincent Yu

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν την Κυριακή στο Χονγκ Κονγκ, κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικού συλλαλητηρίου που πραγματοποίησαν χιλιάδες διαδηλωτές, οι οποίοι συγκρούστηκαν με δυνάμεις της Αστυνομίας κοντά στην περιοχή Τσιμ Σα Τσούι που βρίσκεται το λιμάνι της διοικητικής αυτής περιφέρειας.

Σύμφωνα με το Reuters, οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιές σε καταστήματα, ρίχνοντας βόμβες μολότοφ, με την αστυνομία να απαντά με  δακρυγόνα, κανόνια νερού και πλαστικές σφαίρες.

Οι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους φορούσαν μαύρα ρούχα και κουκούλες συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν ενάντια στην αστυνομική βία που σοβεί εδώ και περισσότερους από τέσσερις μήνες στην κινεζική διοικητική περιφέρεια του Χονγκ Κονγκ.

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι οι διαδηλωτές ξυλοκόπησαν έναν άνδρα. «Η Αστυνομία προειδοποιεί όλους τους ταραξίες να σταματήσουν αμέσως όλες τις παράνομες πράξεις», σημειωνόταν, εξάλλου, στην ίδια ανακοίνωση.

Ωστόσο, οι αψιμαχίες μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για 21η συνεχή εβδομάδα.

Στην οδό Νέιθαν, ένα από τα πλέον πολυσύχναστα μέρη του Χονγκ Κονγκ, τα επεισόδια κορυφώθηκαν με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα κατά των αστυνομικών, καταγγέλλοντάς τους για υπέρμετρη χρήση βίας και κατάχρηση εξουσίας.

«Παλέψτε για το Χονγκ Κονγκ» και «Μαύρη αστυνομία» ήταν μερικά μόλις από τα συνθήματα των διαδηλωτών.

Διαβάστε επίσης