ΚΟΣΜΟΣ

Ήθελαν να αποκαλύψουν το φύλο του μωρού τους, αλλά έφτιαξαν μία βόμβα που σκότωσε μία 56χρονη

Ήθελαν να αποκαλύψουν το φύλο του μωρού τους, αλλά έφτιαξαν μία βόμβα που σκότωσε μία 56χρονη
Pixabay

Σε τραγωδία κατέληξε ένα οικογενειακό πάρτι για την αποκάλυψη της ταυτότητας του μωρού που κυοφορεί μία νεαρή από την Άιοβα των ΗΠΑ.

Η οικογένεια της είχε δημιουργήσει μία αυτοσχέδια συσκευή που - όπως πίστευε - θα πετούσε στον αέρα ροζ ή γαλάζια σκόνη, ωστόσο, ένα λάθος στην κατασκευή οδήγησε στην έκρηξη της συσκευής και στον θανάσιμο τραυματισμό μίας 56χρονης.

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μάριον, η Pamela Kreimeyer πέθανε ακαριαία, όταν ένα από τα μεταλλικά κομμάτια του αυτοσχέδιου μηχανισμού τη χτύπησε στο κεφάλι. Η γυναίκα βρισκόταν σε απόσταση 14 μέτρων όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

Η οικογένεια, όπως αναφέρει το CNNi, έκανε πολλές δοκιμές με εκρηκτικά θέλοντας να στήσει και να κινηματογραφήσει ένα βίντεο για τα social media.

Γέμισαν έναν μεταλλικό σωλήνα με πυρίτιδα, τον κόλλησαν σε μία βάση, άνοιξαν τρύπες στον σωλήνα για να βάλουν φυτίλι και στη συνέχεια τοποθέτησαν ένα ξύλο πάνω από τον σωλήνα. Το μοιραίο λάθος τους ήταν πως κόλλησαν το ξύλο, γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη. Μόλις έλαβαν φωτιά, ο σωλήνας εξερράγη.

Οι Αρχές εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια, παράλληλα, όμως, προειδοποίησαν σχετικά με τις επιπτώσεις της χρήσης εκρηκτικών υλών.

«Αυτό είναι μία υπενθύμιση πως κάθε φορά που κάποιος ανακατεύεται με αυτά τα πράγματα είναι μεγάλο το ρίσκο να υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς, ακόμη και να σκοτωθεί. Σας παρακαλώ μην παίρνετε περιττά ρίσκα», σημειώνεται σε ανακοίνωση του γραφείου του σερίφη.

Τα πάρτι αποκάλυψης φύλων είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή το τελευταίο διάστημα. Και παρότι τις περισσότερες φορές οι μέλλοντες γονείς επιλέγουν απλά τρικ, όπως μπαλόνια ή μία τούρτα που το εσωτερικό της είναι στα κατάλληλα χρώματα, έχουν παρατηρηθεί και άλλες ριψοκίνδυνες προσπάθειες.

Με πληροφορίες από: Partygoers thought they'd built a clever gender reveal device. It turned out to be a deadly pipe bomb, by Eliott C. McLaughlin, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ