ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στις Φιλιππίνες: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από το σεισμό των 6,5 Ρίχτερ

Τραγωδία στις Φιλιππίνες: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από το σεισμό των 6,5 Ρίχτερ
ASSOCIATED PRESS / Williamor Magbanua

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν από τη νέα  ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (31/10), στις 09:11 τοπική ώρα, κοντά στην πόλη Νταβάο, στο νησί Μιντανάο, στις νότιες Φιλιππίνες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων (Phivolcs).

Σύμφωνα με το Reuters, αρκετά κτήρια και σπίτια στο Μιντανάο που είχαν πληγεί από τους σεισμούς των 6,3 και 6,6 Ρίχτερ που είχαν σημειωθεί στις 16 και 29 Οκτωβρίου αντίστοιχα, κατέρρευσαν.

Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Κοινωνικής Πρόνοιας επιβεβαίωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι οι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία του Βορείου Κοταμπάτο.

Συνολικά, ο αριθμός των νεκρών από τους τρεις τελευταίους σεισμούς του Οκτωβρίου ανέρχεται πλέον σε 20.

Η αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC) μέτρησε το σεισμό στα 6,6 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα00 χλμ. και επίκεντρο τα 35 χλμ. δυτικά του Νταβάο.

802155.regional

Από την πλευρά του, το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Γεωλογικής Επισκόπησης (USGS), έδωσε το σεισμό στα 6,5 Ρίχτερ.

us700061e9 ciim geo

Η νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην ίδια περιοχή, ακριβώς δύο μέρες μετά το σεισμό των 6,6 Ρίχτερ που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον έξι άτομα.

philippUo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ