ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Ξεναγός βρήκε φρικτό θάνατο – Τον τσίμπησαν δεκάδες σφήκες

Ταϊλάνδη: Ξεναγός βρήκε φρικτό θάνατο – Τον τσίμπησαν δεκάδες σφήκες
pixabay

Τραγική κατάληξη είχε η βόλτα στο δάσοςενός ζευγαριού τουριστών με τον ξεναγό τους στην περιοχή Τσιανγκ Μάι στη βόρεια Ταϊλάνδη. Εκεί που περπατούσαν στη μέση του δάσους, τους επιτέθηκαν ξαφνικά δεκάδες σφήκες, αφού -άγνωστο πως- διαταράχθηκε η σφηκοφωλιά τους.

Το ζευγάρι των Γάλλων άρχισε να τρέχει πανικόβλητο για να ξεφύγει από το άγριο σμήνος. Ο 58χρονος ξεναγός Σαντσάι Φαοαρούμ, ωστόσο, δεν στάθηκε τυχερός και φέρεται να γλίστρησε ενώ προσπαθούσε να διαφύγει με αποτέλεσμα δεκάδες σφήκες να τον τσιμπήσουν. Ο 58χρονος έπεσε τελικά νεκρός από τα τσιμπήματα.

Οι κάτοικοι του κοντινού χωριού άκουσαν τις κραυγές των Γάλλων που επίσης τσιμπήθηκαν από τις σφήκες και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Μάλιστα, οι διασώστες που επιχείρησαν λίγη ώρα μετά το περιστατικό να προσεγγίσουν τον 58χρονο δεν τα κατάφεραν, καθώς η σορός του ήταν καλυμμένη από τις φονικές σφήκες του είδους vespa velutina.


«Επιχειρήσαμε να προσεγγίσουμε αλλά τρία από τα μέλη της ομάδας τσιμπήθηκαν. Οπότε κάναμε νέα σχέδια χρησιμοποιώντας στολές πυροσβεστών και τελικά ανασύραμε τη σορό» δήλωσε εθελοντής, μέλος της ομάδας που κατάφερε να απομακρύνει τη σορό τέσσερις ημέρες μετά την επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ