ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: 17χρονος εθισμένος στο gaming βρέθηκε νεκρός μπροστά στον υπολογιστή του

Ταϊλάνδη: 17χρονος εθισμένος στο gaming βρέθηκε νεκρός μπροστά στον υπολογιστή του
Φωτογραφία αρχείου Unsplash

Νεκρός μπροστά από τον υπολογιστή του βρέθηκε έφηβος στην Ταϊλάνδη, ο οποίος όπως όλα δείχνουν ήταν εθισμένος στα video games.

Ο 17χρονος Piyawat Harikun σταμάτησε το σχολείο προς τα τέλη Οκτώβρη και «αξιοποιούσε» όλο τον ελεύθερο χρόνο του παίζοντας multiplayer παιχνίδια στον υπολογιστή του.

Σύμφωνα με τους γονείς του, έμενε ξύπνιος όλη νύχτα και όταν ξημέρωνε τραβούσε τις κουρτίνες, συνεχίζοντας ακάθεκτος το παιχνίδι. Δεν σηκωνόταν ούτε για να φάει, με αποτέλεσμα να του πηγαίνουν το φαγητό στο υπνοδωμάτιό του και να τον παρακαλούν να σηκωθεί. Ωστόσο, δεν τα κατάφερναν.

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο πατέρας του 17χρονου πήγε στο δωμάτιό του και τον βρήκε πεσμένο στο πάτωμα. Αμέσως προσπάθησε να τον επαναφέρει στη ζωή, αλλά μάταια.

«Τον φώναζα με το όνομά του και του έλεγαξύπνα, ξύπνα”, αλλά δεν ανταποκρινόταν. Κατάλαβα πως ήταν νεκρός» δήλωσε ο πατέρας του θύματος, Jaranwit, στη Daily Mail.

thailand


Πηγή: Screengrab/Youtube

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο έφηβος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο φαίνεται να προέκυψε εξαιτίας των πολλών, συνεχόμενων ωρών που περνούσε μπροστά από την οθόνη τα βράδια.

Ο πατέρας του Piyawat παραδέχθηκε πως ο γιος του ήταν εθισμένος στο gaming.

«Ο γιος μου ήταν έξυπνος και πάντα τα πήγαινε καλά στα μαθήματά του. Ωστόσο, αντιμετώπιζε ένα μεγάλο πρόβλημα με τον εθισμό του στα παιχνίδια. Προσπάθησα να τον προειδοποιήσω για τις ατέλειωτες ώρες που περνούσε παίζοντας και μου είχε υποσχεθεί ότι θα τις μειώσει. Αλλά ήταν ήδη αργά» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Jaranwit.

«Είχε ήδη πεθάνει πριν καν αποκτήσει την ευκαιρία να αλλάξει».

Παράλληλα, ο πατέρας του νεκρού εφήβου, προειδοποιεί άλλους γονείς να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να πάθουν το ίδιο:

«Θέλω ο θάνατος του γιου μου να σταθεί ως παράδειγμα. Προειδοποιώ τους γονείς που τα παιδιά τους είναι εθισμένοι στα video games. Πρέπει να είναι πιο αυστηροί, ειδάλλως τα παιδιά τους θα καταλήξουν όπως το δικό μου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ