Συρία: Τουρκικό τεθωρακισμένο πάτησε Κούρδο διαδηλωτή (σκληρές εικόνες)
Ένα νέο έγκλημα του τουρκικού στρατού κατοχής σημειώθηκε σήμερα στη Βορειοανατολική Συρία στην περιοχή της Ροτζάβα.
Τουρκικό τεθωρακισμένο πάτησε άοπλο Κούρδο διαδηλωτή που διαμαρτυρόταν για τις κοινές ρωσοτουρκικές περιπολίες εντός του συριακού εδάφους. Νεκρός είναι ο εικοσιπεντάχρονος Serxwebun Ali. Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο χωριό Serimsagh κοντά στο Derik.
Δέκα ακόμα διαδηλωτές νοσηλεύονται εξαιτίας των δακρυγόνων που έριξαν τα τουρκικά στρατεύματα.
Οι κοινές ρωσοτουρκικές περιπολίες εντάσσονται στη συμφωνία Πούτιν - Ερντογάν στο Σότσι. Εκτυλίσσονται παραπλεύρως της ζώνης ασφαλείας που κατέχει ο τουρκικός στρατός μεταξύ Ρας Αλ Αΐν και Ταλ Αμπιάντ.
Οι Κούρδοι διαμαρτύρονται γιατί βλέπουν σε αυτές τις περιπολίες την αρχή της αρπαγής των εδαφών τους και τη νομιμοποίηση της τουρκικής εισβολής στη Συρία.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Μελόνι: Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να μην εξαρτάται από άλλους
23:57
Υπάρχει αλληλοκατανόηση ανάμεσα σε Πούτιν και Γουίτκοφ αποκαλύπτει σύμβουλος του Κρεμλίνου
23:48
Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ο Πηνειός στα αναχώματα Βαλομανδρίου και Ρογκίων (pics)
23:38
Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ο αρχιτέκτονας Φρανκ Γκέρι - Σχεδίασε το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάο
23:29