Βραζιλία: Αποφυλακίστηκε ο πρώην πρόεδρος Λούλα ντα Σίλβα
Δικαστής έδωσε εντολή να αποφυλακιστεί ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα.
Ο 74χρονος Λούλα ντα Σίλβα, ιστορική προσωπικότητα της βραζιλιάνικης αριστεράς, θα αφεθεί ελεύθερος, έχοντας μείνει στη φυλακή της Κουριτίμπα πάνω από ενάμιση χρόνο μετά την καταδίκη του για διαφθορά.
Στο σκεπτικό του, ο δικαστής εξήγησε ότι «δεν υπάρχει πλέον καμία βάση για την εκτέλεση της ποινής» δεδομένου ότι το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να καταργήσει τη νομολογία σύμφωνα με την οποία κάποιος που έχει καταδικαστεί οδηγείται στη φυλακή εφόσον απορριφθεί η πρώτη έφεσή του, έστω και αν δεν έχουν εξαντληθεί όλα τα ένδικα μέσα που διαθέτει.
Ο 74χρονος Λούλα βγήκε πεζός από την έδρα της ομοσπονδιακής αστυνομίας, αγκάλιασε τους υποστηρικτές του και χαιρέτισε το πλήθος που τον περίμενε με υψωμένη τη γροθιά.
Χαμογελώντας, ο πρώην πρόεδρος περικυκλώθηκε από τους οπαδούς του, πολλοί από τους οποίους φορούσαν μπλουζάκια με τη φωτογραφία του και κρατούσαν κόκκινες σημαίες.
Οι Ουκρανοί διαπραγματευτές θα συναντήσουν τους απεσταλμένους του Τραμπ την Παρασκευή και το Σάββατο
23:59
Ισραήλ: Παύει η λειτουργία του βρετανικού προξενείου στην Ιερουσαλήμ - Παραμένουν επτά διπλωμάτες
23:50
Σαουδική Αραβία: Προειδοποίηση των ΗΠΑ στους πολίτες τους μετά τις επιθέσεις Χούθι στο αεροδρόμιο
23:40
Λύγισε και τη Φενέρ ο Παναθηναϊκός: Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 92-74
23:35