Η Τουρκία απειλεί με νέες επιχειρήσεις στη Συρία εάν δεν φύγουν οι Κούρδοι
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Άγκυρα θα ξεκινήσει εκ νέου τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βορειοανατολική Συρία, εάν η περιοχή δεν εκκαθαριστεί από τους Κούρδους μαχητές.
O Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία δεν έχουν κάνει όσα προβλέπονταν από τις συμφωνίες βάσει των οποίων η Άγκυρα τερμάτισε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG στη βορειοανατολική Συρία τον περασμένο μήνα.
«Οι ΗΠΑ και η Ρωσία απέτυχαν να κάνουν τα απαραίτητα βήματα (βάσει των συμφωνιών με την Άγκυρα). Εάν τα εδάφη δεν εκκαθαριστούν (από τις κουρδικές μονάδες), θα επαναλάβουμε την επιχείρηση», διαβεβαίωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ όπως μεταδίδουν το Haberturk και η Yeni Safak.
Ο Τσαβούσολγου υπογράμμισε ότι η χώρα του θέλει να «ξεφορτωθεί την τρομοκρατική απειλή».
Βάσει της συμφωνίας προβλεπόταν ότι οι YPG, τους οποίους η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση, θα απομακρυνθούν από μια μεγάλη περιοχή που συνορεύει με την Τουρκία, στη βορειοανατολική Συρία.
Βρετανία: Αποφασισμένος να δώσει μάχη για την εξουσία ο Στάρμερ - 'Ωρα για αλλαγή λέει ο Μπέρναμ
15:17
Οριακή μείωση στα κόκκινα δάνεια που διαχειρίζονται οι Servicers - Υποχώρησαν στα 79,5 δισ. ευρώ
15:14
ΤτΕ: Διψήφιο άλμα στα τουριστικά έσοδα τον Απρίλιο παρά τον πόλεμο και την ενεργειακή κρίση
15:10
ΕΛΚΕΘΕ για λαγοκέφαλο: Aπαγορεύεται η κατανάλωσή του - Δεν υπάρχει γνωστό αντίδοτο
15:00