ΚΟΣΜΟΣ

Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια: Ο μεσάζων της δολοφονίας ζητά χάρη για να αποκαλύψει τον «εγκέφαλο»

Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια: Ο μεσάζων της δολοφονίας ζητά χάρη για να αποκαλύψει τον «εγκέφαλο»
AP Photo/Jonathan Borg

Οι αρχές της Μάλτας συνέλαβαν έναν άνδρα ως ύποπτο για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια.

Θεωρείται ο μεσάζων στην δολοφονία, όπως δήλωσε πηγή της αστυνομίας. Η σύλληψη είναι, δυνάμει, ένα μεγάλο βήμα στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ο μεσάζων πιστεύεται ότι ήταν ο σύνδεσμος ανάμεσα στο πρόσωπο που είναι ύποπτο ότι έδωσε την εντολή για την δολοφονία της δημοσιογράφου και τους άνδρες που κατηγορούνται ότι την διέπραξαν, όπως και αυτούς που βοήθησαν στον εφοδιασμό τους με τον εκρηκτικό μηχανισμό που χρησιμοποίησαν στην δολοφονία της.

Η 53χρονη Γκαλίζια, η οποία είχε ιστολόγιο κατά της διαφθοράς, σκοτώθηκε από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό της στις 16 Οκτωβρίου του 2017.

Η εφημερίδα Times of Malta αναφέρει πως ο συλληφθείς ζητεί να του δοθεί χάρη για να αποκαλύψει το όνομα του εγκεφάλου της δολοφονίας της δημοσιογράφου. Επίσης, ζητεί η χάρη αυτή να αφορά και άλλα εγκλήματα που έχει διαπράξει.

Η κυβέρνηση φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Τζόζεφ Μουσκάτ.

Πηγή της αστυνομίας, που γνωρίζει άμεσα την υπόθεση, δήλωσε ότι η σύλληψη αυτή έγινε την Πέμπτη στο πλαίσιο ξεχωριστής έρευνας.

Η Times of Malta σημειώνει ότι ειδικοί από την Europol ήταν σε ετοιμότητα και κατέσχεσαν συσκευές που είχε στην κατοχή του ο ύποπτος.

Ο φόνος της δημοσιογράφου συγκλόνισε την Ευρώπη και γέννησε ερωτήματα όσον αφορά την ισχύ του νόμου στη Μάλτα.

Να σημειωθεί πως τρεις άνδρες που είναι ύποπτοι για την εκτέλεση της εντολής για τη δολοφονία της συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο μετά τη δολοφονία της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ