ΚΟΣΜΟΣ

Maude Lores Bonney:Η Google τιμά με doodle την πρώτη γυναίκα που πέταξε από Αυστραλία σε Αγγλία

Maude Lores Bonney:Η Google τιμά με doodle την πρώτη γυναίκα που πέταξε από Αυστραλία σε Αγγλία
Wikipedia

Την Αυστραλιανή αεροπόρο Maude Rose «Lores» Bonney, τιμά με το σημερινό της doodle η Google, με αφορμή τα 122 χρόνια από τη γέννησή της.

Η Maude Rose «Lores» Bonney, είναι η πρώτη γυναίκα που πέταξε μόνη της από την Αυστραλία στην Αγγλία.

Πρωτοπόρος για τις γυναίκες στον τομέα της Αεροπορίας, ολοκλήρωσε το ταξίδι το 1933 μετά από 157 ώρες πτήσης καταφέρνοντας να επιβιώσει μέσα από πολλούς κινδύνους μεταξύ των οποίων ήταν οι έντονες καταιγίδες, δύο συντριβές αλλά και η συνάντησή της με ένα κοπάδι βουβαλιών.

Η επιθυμία της να γίνει πιλότος προέκυψε μετά από μία πτήση. Μέχρι το 1931, η Lores είχε αφιερωθεί στην Αεροπορία, κάνοντας εκείνη τη χρονιά την πρώτη της πτήση με ένα μικρό αεροπλάνο τύπου «Gipsy Moth» που ονομαζόταν «My Little Ship».

Με μια πτήση - ρεκόρ για την εποχή, μετά από συνολικά 15 ώρες στον αέρα, έφυγε από το Μπρισμπέιν (βόρεια) για να συναντήσει τον πατέρα της (νότια) για δείπνο στο Γουανγκαράτα.

Η Lores συνέχισε να ωθεί τα όρια για τους αεροπόρους με κάθε πτήση και το 1937 έγινε το πρώτο πρόσωπο που πέταξε μόνη της από την Αυστραλία στην γενέτειρά της, Νότια Αφρική.

doogle

Με το επίτιμο διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο Griffith, επιβεβαίωση ως Μέλους του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (MBE) και μέλος του Τάγματος της Αυστραλίας (AM), καθώς και μια εκλογική περιφέρεια Queensland που ονομάστηκε από αυτήν, τα επιτεύγματα της Lores χρησιμεύουν ακόμα και σήμερα ως έμπνευση για τους πιλότους του μέλλοντος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ