Σεισμός Αλβανία: Θρήνος στις κηδείες των θυμάτων - Συνεχίζονται οι έρευνες
Πηγή: AP Photo

Συνεχίζονται στο Δυρράχιο οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό αγνοουμένων στα ερείπια, από τον φονικό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί σε ένα ξενοδοχείο όπου έχουν εντοπίσει έναν άτομο κατά πάσα πιθανότητα είναι νεκρό. Ο επίσημος αριθμός των νεκρών παραμένει στους 49.

Την ίδια ώρα, σε νοσοκομεία του Δυρραχίου και των Τιράνων έφτασαν 50 νέοι τραυματίες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ατόμων που είχαν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης σε 1050. Από αυτούς οι 65 παραμένουν στο νοσοκομείο με σοβαρότερα τραύματα, ενώ ένα νεαρό κορίτσι βρίσκεται από χθες σε κώμα.

Στις 13:00 τοπική ώρα, κηδεύτηκαν τα εννέα μέλη δύο οικογενειών, παρουσία του πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, συγγενών και εκατοντάδων συμπολιτών τους.

Οι εικόνες συγκλονίζουν, καθώς οι κηδείες διεξάγονται στους καταυλισμούς, εφόσον οι εκλιπόντες έχασαν τη ζωή τους στα ερείπια των σπιτιών τους.

Έτσι από τα 22 άτομα που έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό στη Θουμάνι κηδεύτηκαν μέχρι τώρα οι 13.

Χθες, κηδεύτηκαν τα τέσσερα μέλη της οικογένειας Ρέτσι μεταξύ των οποίων και η 24χρονη σύντροφος του γιου του πρωθυπουργού.

Άλλες δύο πολυμελείς οικογένειες ξεκληρίστηκαν στο φονικό αυτό σεισμό. Συγκλονίζει η οικογένεια Λιάλια, στα προάστια του Δυρραχίου, που έχασε στα ερείπια του τετραώροφου σπιτιού της, 8 μέλη.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών, όπως ανακοινώθηκαν από τον Ράμα, αναφέρουν πως περί τα 700 κτήρια στο Δυρράχιο και 235 στα Τιράνα έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Διαβάστε επίσης