ΚΟΣΜΟΣ

Λύθηκε το μυστήριο με το ξύλινο «σπίτι» που ξεβράστηκε πριν χρόνια στις ακτές της Ιρλανδίας

Λύθηκε το μυστήριο με το ξύλινο «σπίτι» που ξεβράστηκε πριν χρόνια στις ακτές της Ιρλανδίας
CNNi

Από το 2016 οι Ιρλανδοί έψαχναν απαντήσεις για ένα μυστηριώδες ξύλινο σπίτι - σκάφος, το οποίο είχε ξεβραστεί στις ακτές της χώρας.

Όταν το 2016 είχαν κολυμπήσει ως τον πάτο του, είχαν βρει ένα μήνυμα γραμμένο στην οροφή του που αποκάλυπτε το όνομα του ιδιοκτήτη του σκάφους.

«Εγώ, ο Ρικ Σμολ, δωρίζω αυτό το σκάφος σε κάποιον νεαρό άστεγο, με σκοπό να του δώσω μία καλύτερη ζωή που δεν του έδωσαν στη Νέα Γη. Χωρίς ενοίκιο, χωρίς υποθήκη, χωρίς υδροηλεκτρική ενέργεια» αναγραφόταν στην οροφή, σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNNi.

Επί τρία χρόνια, ο Ρικ Σμολ ήταν άφαντος και οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του ήταν, μέχρι σήμερα, άκαρπες.

Ωστόσο, απάντηση ήρθε να δώσει το καναδικό κανάλι CTV, το οποίο κατάφερε να βρει τον 62χρονο ιδιοκτήτη του μυστηριώδους σκάφους.

boat2


Το σημείωμα στην οροφή του σκάφους - Πηγή: CNNi

Ο ίδιος αποκάλυψε πως σκοπός του πριν τρία χρόνια ήταν να ταξιδέψει γύρω από την Αρκτική με σκοπό την ευαισθητοποίηση για την κλιματική κρίση και το λιώσιμο των πάγων, καθώς το σκάφος κινείτο με ηλιακή ενέργεια.

Ωστόσο, δεν τα κατάφερε να πραγματοποιήσει το ταξίδι και αποφάσισε να δώσει το σπίτι - σκάφος στη Νέα Γη, ώστε να το εκμεταλλευτεί κάποιος που το είχε ανάγκη. Δεν είχε σκεφτεί όμως πού μπορεί να φτάσει.

«Δεν βυθίστηκε. Έκανα καλή δουλειά, έτσι» είπε γελώντας στο CTV ο Σμολ.

An inventor abandoned his solar-powered boat in Canada. Later, it washed up 2,000 miles away / Amy Woodyatt, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ