ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ για Τριντό: Είναι διπρόσωπος!

Τραμπ για Τριντό: Είναι διπρόσωπος!
AP Photo/ Evan Vucci

Δεν… μάσησε τα λόγια του ο Ντόναλντ Τραμπ όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους  για το βίντεο που δείχνει τον Καναδό πρωθυπουργό να τον σχολιάζει σκωπτικά.

«Είναι διπρόσωπος» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, και συμπλήρωσε: «Η αλήθεια είναι ότι του είπα πως δεν δαπανά το 2% (σ.σ. του ΑΕΠ για αμυντικές δαπάνες) και δεν είναι πολύ χαρούμενος για αυτό… Θα έπρεπε να δαπανά το 2%. Ο Καναδάς έχει χρήματα».

«Φαντάζομαι ότι δεν είναι πολύ χαρούμενος για αυτό αλλά αυτή είναι η αλήθεια» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, όπως γράφει το CNNi.

Το επίμαχο βίντεο

Το βίντεο τραβήχτηκε στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Η συνομιλία στην δεξίωση ανάμεσα στον Καναδό πρόεδρο Τζάστιν Τριντό, τον βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, τον Εμανουέλ Μακρόν και τον ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε καταγράφηκε στο βίντεο και κάποια αποσπάσματά της είχαν ήχο. Παρούσα ήταν και η κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ, η πριγκίπισσα Άννα.

«Γι αυτό καθυστέρησες;», ρώτησε ο Τζόνσον τον Μακρόν.

«...Ήταν 40λεπτη η συνέντευξη Τύπου. Ναι! Σαράντα λεπτά», είπε ο Τριντό.

Η συζήτηση συνεχίστηκε αλλά στα αποσπάσματα δεν υπάρχει ήχος και σε κάποια στιγμή ο Τριντό ακούγεται να λέει:

«Είδα τα σαγόνια της ομάδας του να πέφτουν στο πάτωμα».

Αν και το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ δεν ακούγεται ποτέ κατά τη στιχομυθία, πολλά διεθνή Μέσα τεκμαίρουν ότι οι ηγέτες αναφέρονταν στον Aμερικανό πρόεδρο, ο οποίος συνηθίζει να «τραβά» χρονικά τις συνεντεύξεις Τύπου.

«Παρατηρήσατε τα μέλη της ομάδας του να μένουν με ανοιχτό το στόμα», ακούγεται επίσης να λέει ο Τριντό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ