ΚΟΣΜΟΣ

Στην Άγκυρα σήμερα ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Στην Άγκυρα σήμερα ο Μαργαρίτης Σχοινάς
ΙΝΤΙΜΕ/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Οι δύο νέοι Ευρωπαίοι Επίτροποι που είναι αρμόδιοι για θέματα μετανάστευσης πραγματοποιούν αυτή την εβδομάδα μίνι περιοδεία σε Αθήνα και Άγκυρα, ώστε να προετοιμάσουν τη μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής πολιτικής και της πολιτικής ασύλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοινώθηκε.

«Μαζί με την Ίλβα Γιόχανσον (Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων) θα ξεκινήσουμε μια περιοδεία στις πρωτεύουσες, την Πέμπτη στην Αθήνα και την Παρασκευή στην Τουρκία, στην Άγκυρα», είχε ανακοινώσει πριν λίγες ημέρες ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αρμόδιος για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής.

Οι δύο Επίτροποι θα μεταβούν σήμερα στην Τουρκία, με την οποία η ΕΕ υπέγραψε μια αμφιλεγόμενη συμφωνία, με σκοπό να μειωθεί ο αριθμός των αφίξεων μεταναστών στο ευρωπαϊκό έδαφος.

Ο αντιπρόεδρος και η επίτροπος θα συναντήσουν τον αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και τον πρόεδρο της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Σεντόπ.

Μετά τις συναντήσεις αυτές, ο αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς και η επίτροπος κ. Γιόχανσον θα επισκεφθούν τη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση, για να καταθέσουν στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων της απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ