Στο πλευρό της Ελλάδας η Αίγυπτος: Το κοινοβούλιο καταδίκασε τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης
Την καταδίκη τους στα μνημόνια που υπέγραψε η Τουρκία με τον επικεφαλής της κυβέρνησης με έδρα την Τρίπολη εξέφρασαν ο πρόεδρος της αιγυπτιακής Βουλής Άλι Άμπντελ Άααλ και μέλη του Σώματος.
Ο πρόεδρος της αιγυπτιακής βουλής, Άμπντελ Άαλ, διεμήνυσε πως η Αίγυπτος απορρίπτει τελείως τη συμφωνία μεταξύ του Αλ Σάρατζ της Λιβύης και της Τουρκίας.
«Η Αίγυπτος δεν θα παραμείνει αδρανής, σε περίπτωση που οποιαδήποτε ξένη χώρα θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τα δυτικά σύνορά της με τη Λιβύη. Σε όσους μπορεί να πιστεύουν ότι μπορούν να βλάψουν από αέρος, εδάφους ή θαλάσσης τα σύνορα της Αιγύπτου, ποτέ δεν θα τους επιτραπεί να το πράξουν» τόνισε επίσης ο ίδιος.
Και καταλήγει ο κ. Άμπντελ Άαλ:
«Η Αίγυπτος είναι έντονα αλληλέγγυα με το εθνικό κοινοβούλιο της Λιβύης υπό την ηγεσία του Αγκουίλα Σαλέχ Εϊσά. Υποστηρίζουμε επίσης σταθερά τον στρατό της Λιβύης που σήμερα διεξάγει μια άγρια μάχη κατά της τρομοκρατίας στη Λιβύη».
Volz στο CNN Greece: Η Ελλάδα βρίσκεται στην καρδιά του κάθετου διαδρόμου – Ισχυρή ευκαιρία υποδομής
14:42
Μαρινάκης: «Το ΠΑΣΟΚ να μην μας κουνάει το δάκτυλο» για «γκριζάρισμα» του Αιγαίου
14:40
Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική - Σε εξέλιξη η κακοκαιρία Κριστίν με ισχυρές καταιγίδες
14:38
Τραγική ειρωνεία: Σε τροχαίο στη Ρουμανία είχε σκοτωθεί πριν από χρόνια και ο πατέρας 27χρονου θύματος της φονικής σύγκρουσης
14:34