ΚΟΣΜΟΣ

Τα X-Files της CIA για τους εξωγήινους και τα UFO

Τα X-Files της CIA για τους εξωγήινους και τα UFO
Twitter

Με αφορμή τη συνέχεια της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς X- Files, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αποκάλυψαν τα απόρρητα έγγραφά τους για τα UFO. «Ρίξτε μια ματιά στα απόρρητα έγγραφά μας», έγραψε στις 24 Ιανουαρίου, στο Twitter, η CIA.

Όπως ενημέρωσε στο εισαγωγικό σημείωμα στον ιστότοπό της, το 1978 είχε αποκωδικοποιήσει εκατοντάδες έγγραφα, προκειμένου να μελετήσει όσες έρευνες είχαν διεξαχθεί από τις υπηρεσίες της και αφορούσαν αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα (ΑΤΙΑ). Τα έγγραφα χρονολογούνται κατά βάση από τα τέλη των δεκαετιών του 1940 και του 1950.

Ανάμεσα στα έγγραφα, η CIA προτρέπει το κοινό να εμβαθύνει και να ερευνήσει την περίπτωση ενός ιπτάμενου δίσκου στη Γερμανία το 1952 (Flying Saucers Reported Over East Germany, 1952).

Σύμφωνα με τις εκθέσεις της CIA, ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στους ανακριτές πως ένα αντικείμενο, το οποίο «έμοιαζε με ένα τεράστιο ταψί» προσγειώθηκε σε ένα ξέφωτο σε δάσος στη σοβιετική ζώνη της Γερμανίας το 1952. Ο αυτόπτης μάρτυρας είπε πως βρισκόταν κοντά στην περιοχή όπου προσγειώθηκε το άγνωστο αντικείμενο είδε δύο άντρες ντυμένους με γυαλιστερά μεταλλικά ρούχα. Οι άνδρες στάθηκαν κοιτάζοντας ένα μεγάλο αντικείμενο, αλλά μόλις αντιλήφθηκαν την ύπαρξή του, τρόμαξαν, κι αμέσως πήδηξαν στο μεγάλο ιπτάμενο αντικείμενο και έφυγαν στον ουρανό.«Το αντικείμενο, στη συνέχεια, άρχισε να ανεβαίνει σιγά-σιγά από το έδαφος και να περιστρέφεται σαν σβούρα» είπε ο αυτόπτης μάρτυρας της CIA.

Ο άντρας, είπε ένας δικαστής, σκέφτηκε ότι έβλεπε όνειρο, αλλά μετά κατέθεσε πως υπήρχε ένα κυκλικό αποτύπωμα στο έδαφος, όπου το αντικείμενο είχε προσγειωθεί.

Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, τα μέλη της ομάδας συναντήθηκαν για να συζητήσουν την έλλειψη αξιόπιστων στοιχείων και να δώσουν λογικές εξηγήσεις για το περιστατικό του 1952. Η επιτροπή κατέληξε ομόφωνα στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε καμία απόδειξη άμεσης απειλής της εθνικής ασφάλειας από τις θεάσεις του αντικειμένου. Μερικές από τις εξηγήσεις για τους "ιπτάμενους δίσκους" ήταν πως αυτά ίσως είναι στρατιωτικά αεροσκάφη, ή το φως που ανακλάται από κρυστάλλους πάγου, ή ακόμα και πουλιά.

Ωστόσο, στο blog της CIA υπάρχουν ακόμα τέσσερις περιπτώσεις, οι οποίες αναφέρονται στην ύπαρξη εξωγήινης ζωής.

Η αλήθεια είναι εκεί έξω: κάντε κλικ στους συνδέσμους για να δείτε τα έγγραφα (σ.σ. στα αγγλικά).

Τα πέντε αρχεία της CIA που θα ήθελε να πάρει ο Μόλντερ:

  1. Flying Saucers Reported Over East Germany, 1952 (PDF 325 KB)
  2. Minutes of Branch Chief’s Meeting on UFOs, 11 August 1952 (PDF 162 KB)
  3. Flying Saucers Reported Over Spain and North Africa, 1952 (PDF 266 KB)
  4. Survey of Flying Saucer Reports, 1 August 1952 (PDF 175 KB)
  5. Flying Saucers Reported Over Belgian Congo Uranium Mines, 1952 (PDF 262 KB)


Τα πέντε αρχεία της CIA που θα ήθελε πάρει η Σκάλι:

  1. Scientific Advisory Panel on Unidentified Flying Objects, 14-17 January 1953 (PDF 907 KB)
  2. Office Memorandum on Flying Saucers, 15 March 1949 (PDF 110 KB)
  3. Memorandum to the CIA Director on Flying Saucers, 2 October 1952 (PDF 443 KB)
  4. Meeting of the OSI Advisory Group on UFOs, 21 January 1953 (PDF 194 KB)
  5. Memorandum for the Record on Flying Saucers, 3 December 1952 (PDF 179 KB)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ