ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη στη Γερμανία: Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες

Έκρηξη στη Γερμανία: Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες
Polizei Magdeburg

Έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε συγκρότημα κατοικιών στην πόλη Μπλάνκενμπουργκ της Γερμανίας, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και δεκάδες να τραυματιστούν, μερικοί εκ των οποίων σοβαρά. 

Η έκρηξη προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον 25 ανθρώπων, ενώ η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί.

Αμέσως μετά την έκρηξη, το φλεγόμενο συγκρότημα εκκενώθηκε, όπως και ένα νηπιαγωγείο που βρισκόταν δίπλα. Όλα τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους, τόνισε η αστυνομία.

Ατύχημα η πιθανότερη αιτία

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρήκε φιάλες αερίου και πυρομαχικά από τον πόλεμο σε ένα από τα 60 διαμερίσματα στο συγκρότημα κατοικιών.

Το εν λόγω διαμέρισμα νοίκιαζε ένας 78χρονος, ο οποίος πιθανόν είναι εκείνος που σκοτώθηκε από την έκρηξη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, πρόκειται μάλλον για έκρηξη φιάλης αερίου.

Μια ομάδα πυροτεχνουργών συνδράμει την αστυνομία στις έρευνές της.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη τον περασμένο Ιούνιο στη Γερμανία όταν ένα συγκρότημα διαμερισμάτων εξερράγη στην πόλη Βούπερταλ στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 25 άτομα και το κτήριο να καταστραφεί ολοσχερώς.

1 copy copy copy


Πηγή: Matthias Bein/dpa via AP

ΔΗΜΟΦΙΛΗ