ΚΟΣΜΟΣ

Το μήνυμα της Μισέλ Ομπάμα στην Γκρέτα για τα χλευαστικά σχόλια του Τραμπ

Το μήνυμα της Μισέλ Ομπάμα στην Γκρέτα για τα χλευαστικά σχόλια του Τραμπ
(AP Photo/Vincent Thian)

Η Μισέλ Ομπάμα έστειλε μήνυμα στήριξης στην ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ μετά τα ειρωνικά σχόλια που δέχτηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Μην αφήσεις κανέναν να μειώσει το φως σου. Όπως τα κορίτσια που συνάντησα στο Βιετνάμ και σε όλο τον κόσμο, έχεις τόσα πολλά να προσφέρεις σε όλους μας», έγραψε η πρώην Πρώτη Κυρία στο twitter.

Χωρίς να αναφέρει τον Τραμπ, η Μισέλ Ομπάμα πρόσθεσε: «Αγνόησε τους αμφισβητίες και να ξέρεις ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε επευφημούν».

Η Τούνμπεργκ, η οποία έχει εμπνεύσει χιλιάδες διαδηλωτές σε όλο τον κόσμο να ζητήσουν ενεργό δράση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ονομάστηκε πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό Time, κάτι που σχολιάστηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Η Γκρέτα πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται την οργή της και μετά να πάει να δει μια καλή παλιά ταινία με έναν/μία φίλο/φίλη!», έγραψε ο Τραμπ στο twitter και συνέχισε: «Χαλάρωσε Γκρέτα, χαλάρωσε!».

Αλλά και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τα έβαλε με τον Τραμπ για τα σχόλιά του: «Τι είδους πρόεδρος κάνει μπούλινγκ σε μια έφηβη;», έγραψε στο twitter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ