ΚΟΣΜΟΣ

Ρόμπερτ Ο’Μπράιεν: Οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα

Ρόμπερτ Ο’Μπράιεν: Οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα
(AP Photo/Evan Vucci)

Οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις ενέργειες της Βόρειας Κορέας και αξιολογούν την κατάσταση που επικρατεί εκεί, ως ανησυχητική, αλλά υπάρχουν ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών, όπως δήλωσε σήμερα, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Ο' Μπράιεν.

Η Ουάσινγκτον επιθυμεί ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν να τηρήσει την δέσμευσή του για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου, δήλωσε ο Ο' Μπράιεν στην εκπομπή του ABC News "This Week".

Η ένταση μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Πιονγκγιάνγκ κλιμακώνεται τις τελευταίες εβδομάδες, επαναφέροντας ανησυχίες ότι οι δύο χώρες δείχνουν να εισέρχονται ξανά σε τροχιά σύγκρουσης, όπως πριν από την έναρξη των διπλωματικών επαφών τους το 2018.

Πριν από λίγες μέρες ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, είχε δηλώσει ότι θα απογοητευτεί αν «σκαρώνεται» κάτι στη Βόρεια Κορέα.

Ο ειδικός επιτετραμμένος των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα Στίβεν Μπίγκαν ταξίδεψε στα μέσα του μήνα στη Σεούλ και προέτρεψε την Πιονγκγιάνγκ να ανταποκριθεί στην πρόσκληση της Ουάσινγκτον για την επανάληψη των διμερών συνομιλιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ