ΚΟΣΜΟΣ

Με διαταγή Τραμπ η δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί

Με διαταγή Τραμπ η δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί
Twitter

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε το βράδυ της Πέμπτης (ξημερώματα Παρασκευής ώρα Ελλάδας) ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την εξόντωση του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, που σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

«Κατά διαταγή του προέδρου, ο αμερικανικός στρατός έλαβε αποφασιστικά αμυντικά μέτρα για την προστασία του αμερικανικού προσωπικού στο εξωτερικό σκοτώνοντας τον Κασέμ Σουλεϊμανί», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Σκοπός ήταν «η αποτροπή μελλοντικών ιρανικών επιθέσεων», πρόσθεσε το Πεντάγωνο, λίγη ώρα μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του Ιρανού επικεφαλής της Δύναμης Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης.

Με σημαία των ΗΠΑ ο Τραμπ

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μεταφόρτωσε στο λογαριασμό του στο Twitter την αμερικανική σημαία, χωρίς κανένα άλλο σχόλιο, λίγη ώρα μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του Ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί, επικεφαλής της Δύναμης Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης, σε επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε όταν το Γαλλικό Πρακτορείο του ζήτησε να σχολιάσει τον θάνατο του Σουλεϊμανί στην επιδρομή στο Ιράκ, για την οποία οι Φρουροί της Επανάστασης κατηγόρησαν τις ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ