ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονία Σουλεϊμανί: Ο Πομπέο ανήρτησε βίντεο με πανηγυρισμούς μετά τον θάνατό του

Δολοφονία Σουλεϊμανί: Ο Πομπέο ανήρτησε βίντεο με πανηγυρισμούς μετά τον θάνατό του

Βίντεο στον λογαριασμό του στο Twitter ανήρτησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, με τις σκηνές που ακολούθησαν του θανάτου του Ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο αποτυπώνονται Ιρακινοί να «χορεύουν στον δρόμο», εορτάζοντας τον θάνατό του.

«Ιρακινοί - Ιρακινοί - χορεύουν στον δρόμο για την ελευθερία, ευγνώμονες που ο στρατηγός Σουλεϊμανί δεν υπάρχει πια», σχολίασε ο Πομπέο κάτω από ένα απόσπασμα βίντεο διάρκειας 22 δευτερολέπτων, το οποίο εικονίζει ένα πλήθος που κάνει πορεία κατά μήκος δρόμου ανεμίζοντας σημαίες του Ιράκ και πανό.

Με διαταγή Τραμπ η δολοφονία

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε το βράδυ της Πέμπτης (ξημερώματα Παρασκευής ώρα Ελλάδας) ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε τη δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί.

«Κατά διαταγή του προέδρου, ο αμερικανικός στρατός έλαβε αποφασιστικά αμυντικά μέτρα για την προστασία του αμερικανικού προσωπικού στο εξωτερικό σκοτώνοντας τον Κασέμ Σουλεϊμανί», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Σκοπός ήταν «η αποτροπή μελλοντικών ιρανικών επιθέσεων», πρόσθεσε το Πεντάγωνο, λίγη ώρα μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του Ιρανού επικεφαλής της Δύναμης Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ