ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σάλος για φωτογραφία πυροσβεστών μπροστά από φλεγόμενο σπίτι

ΗΠΑ: Σάλος για φωτογραφία πυροσβεστών μπροστά από φλεγόμενο σπίτι

Σάλος ξέσπασε σε πυροσβεστικό τμήμα του Μίσιγκαν μετά από φωτογραφία που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία πυροσβέστες ποζάρουν χαμογελαστοί μπροστά από έναφλεγόμενο σπίτι.

«Πυροσβέστες κάνουν διάλειμμα για να βγάλουν μια selfie την Πρωτοχρονιά» αναφερόταν στη λεζάντα που συνόδευε τη φωτογραφία.

Η επίμαχη εικόνα δημοσιεύτηκε στη σελίδα «Detroit Fire Incidents Page», ωστόσο, «κατέβηκε» λίγο μετά εν μέσω πολλών αντιδράσεων και επιθετικών σχολίων.

«Όσον αφορά στη φωτογραφία, αφαιρέθηκε από τη σελίδα μας και θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα. Πρώτον, κανείς από τη σελίδα μας δεν έβγαλε αυτή τη φωτογραφία. Δεύτερον, ένας πυροσβέστης από το Ντιτρόιτ ήταν αυτός που μας ζήτησε να την ανεβάσουμε. Τρίτον, ο μόνος λόγος που τη διαγράψαμε είναι επειδή λάβαμε μηνύματα από πυροσβέστες που μας ενημέρωσαν ότι δέχονται απειλές» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανάρτηση της σελίδας.

Για το συμβάν διεξάγεται έρευνα, ενώ οι Αρχές επισημαίνουν ότι τόσο το συγκεκριμένο σπίτι, όσο και τα διπλανά ήταν άδεια και πως οι πυροσβέστες γιόρταζαν τη συνταξιοδότηση συναδέλφου τους, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του BBC.

firefighters

Αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής του Ντιτρόιτ χαρακτηρίζουν τη φωτογραφία «ακατάλληλη και αντιεπαγγελματική».

Συγκεκριμένα, αξιωματούχος αναφέρει ότι:

«Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να γιορτάσεις μία συνταξιοδότηση. Μία φωτογραφία μπροστά από φλεγόμενο κτήριο δεν είναι ένας από αυτούς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ