ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Τζόνσον για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Τζόνσον για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Φωτογραφία αρχείου AP / Francisco Seco

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε την Τετάρτη τηλεφωνική επικοινωνία με το Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, με φόντο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Σήμερα, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την τρέχουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή και συμφώνησαν να συνεχίσουν το στενό συντονισμό των ενεργειών τους προς στήριξη των κοινών συμφερόντων τους για την εθνική ασφάλεια», ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής Προεδρίας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του προς τον αμερικανικό λαό κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Βρετανίας, να απέχουν από τη συμφωνία για τα πυρηνικά που είχε υιοθετηθεί επί θητείας Ομπάμα.

«Έχει έρθει η στιγμή για το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ρωσία και την Κίνα να αναγνωρίσουν αυτή την πραγματικότητα. Πρέπει να κινηθούν μακριά από τα απομεινάρια της συμφωνίας του Ιράν και το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (Joint Comprehensive Plan of Action - JCPOA). Και πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζι για να δημιουργήσουμε μια συμφωνία με το Ιράν, η οποία θα καθιστά τον κόσμο ασφαλέστερο και ειρηνικότερο», επισήμανε ο Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ