ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν είχαμε άλλη επιλογή»: Ο Χάρι σπάει τη σιωπή του μετά τη βασιλική παραίτηση

«Δεν είχαμε άλλη επιλογή»: Ο Χάρι σπάει τη σιωπή του μετά τη βασιλική παραίτηση
AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Τους λόγους που οδήγησαν τόσο τον ίδιο όσο και την σύζυγό του Μέγκαν Μάρκλ να παραιτηθούν από τα πριγκιπικά τους προνόμια επιχείρησε να εξηγήσει, για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση της απόφασής τους, ο πρίγκιπας Χάρι, εκφράζοντας τη «βαθιά του λύπη».

Με μία ομιλία που εκφώνησε ο πρίγκιπας Χάρι, στο Ίδρυμα Sentebale, επιχείρησε να δώσει κάποιες εξηγήσεις μετριάζοντας τον σάλο που έχει δημιουργηθεί μετά την ανακοίνωση του παλατιού και την μετακόμισή τους στον Καναδά.

Στην έναρξη της ομιλίας του, o Χάρι είπε ότι «μόνο να φανταστώ μπορώ τι έχετε ακούσει και τι έχετε διαβάσει αυτές τις ημέρες για μένα. Είμαι το ίδιο άτομο που γνωρίζετε εδώ και 35 χρόνια. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το σπίτι μου και το μέρος που αγαπώ», είπε ο Χάρι κατά την ομιλία του στη φιλανθρωπική εκδήλωση στο Λονδίνο. «Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ».

«Η απόφαση που έλαβα για εμένα και τη σύζυγό μου να παραιτηθούμε, δεν ήταν μια αβίαστη απόφαση», πρόσθεσε. «Ήταν μήνες συζητήσεων μετά από πολλά χρόνια προκλήσεων. Και παρότι γνωρίζω ότι δεν πήρα πάντα τις σωστές αποφάσεις, όσον αφορά σε αυτήν, πραγματικά δεν υπήρχε άλλη επιλογή».

https://www.instagram.com/p/B7hGUztJA0F

«Η ελπίδα μας ήταν να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τη Βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία και τις στρατιωτικές μου σχέσεις, χωρίς όμως δημόσια χρηματοδότηση», είπε. «Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό».

Η βασίλισσα Ελισάβετ και το παλάτι του Μπάκιγχαμ γνωστοποίησαν το Σάββατο, το μέλλον της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι, έπειτα από την απόφαση που έλαβαν να αποσυρθούν από τα πριγκιπικά τους καθήκοντα.

Το ζευγάρι δεν θα χρησιμοποιεί τους τίτλους του, δεν θα εκπροσωπεί τη βασίλισσα, συνεπώς δεν θα λαμβάνει χρήματα από το δημόσιο ταμείο για τα βασιλικά καθήκοντα.

Όπως ανακοίνωσε το Παλάτι, ο 35χρονος Χάρι και η 38χρονη Μέγκαν χάνουν τους βασιλικούς τους τίτλους και καλούνται να επιστρέψουν τα 2,4 εκατ. λίρες των Βρετανών φορολογούμενων που σπατάλησαν για την ανακαίνιση του σπιτιού τους στο


ΔΗΜΟΦΙΛΗ