ΚΟΣΜΟΣ

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία του Μαϊάμι προειδοποιεί για «βροχή» από ιγκουάνα

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία του Μαϊάμι προειδοποιεί για «βροχή» από ιγκουάνα
ΑΡ

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία του Μαϊάμι προειδοποιεί τους πολίτες για μείωση της θερμοκρασίας και…  ιγκουάνα.

Σε διάφορες περιοχές των ΗΠΑ, από τη Λουιζιάνα μέχρι την Καρολίνα και την Φλόριντα αναμένονται χαμηλές θερμοκρασίες από 10 έως και 15 βαθμούς κάτω από τα φυσιολογικά - για την εποχή - επίπεδα.

Ωστόσο, η Μετεωρολογική Υπηρεσία του Μαϊάμι προειδοποιεί τους πολίτες για ακόμη ένα, σπάνιο, φαινόμενο:

«Δεν είναι κάτι για το οποίο βγάζουμε συχνά ανακοίνωση, αλλά μην ξαφνιαστείτε εάν δείτε ιγκουάνα να πέφτουν από τα δέντρα», αναφέρει σε tweet.

Αυτό που ανησυχεί τους πολίτες είναι πως τα ιγκουάνα που ζουν πάνω στα δέντρα πέφτουν συχνά στους δρόμους, τα αυτοκίνητα, τις πισίνες αλλά και στα κεφάλια του κόσμου, λόγω του κρύου.

Καθώς τα ερπετά δεν είναι πολύ ελαφριά, το γεγονός αυτό μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα και ατυχήματα.

Τα ιγκουάνα δεν αντέχουν στο κρύο και όταν πέφτει η θερμοκρασία του περιβάλλοντος που ζούνε κοκαλώνουν και πέφτουν σε λήθαργο. Παρ’ ότι φαίνεται πως είναι νεκρά, δεν είναι, καθώς το σώμα τους λειτουργεί ακόμη.

Όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 10 βαθμούς Κελσίου τα ερπετά μπορεί να ξυπνήσουν. Εάν το κρύο συνεχιστεί και οι θερμοκρασίες παραμένουν κάτω από 7 βαθμούς, υπάρχει κίνδυνος να πεθάνουν μετά από λίγες ώρες, όμως.

Ακόμη μια ανησυχία που εγείρεται από το φαινόμενο της πτώσης των ιγκουάνα είναι πως πολλοί είναι αυτοί που βρίσκουν ευκαιρία να τα κυνηγήσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ