ΚΟΣΜΟΣ

Κλείνουν οι κινηματογράφοι στην Κίνα λόγω του κοροναϊού - Αναστέλονται όλες οι πρεμιέρες

Κλείνουν οι κινηματογράφοι στην Κίνα λόγω του κοροναϊού - Αναστέλονται όλες οι πρεμιέρες
AP Photo/Mark Schiefelbein

Κινηματογραφικοί παραγωγοί, επενδυτές και διανομείς στην Κίνα αποφάσισαν να μην βγουν οι επτά προγραμματισμένες νέες ταινίες στις αίθουσες, καθώς ο κοροναϊός βρίσκεται σε έξαρση

Η απόφαση, η οποία σύμφωνα με υπολογισμούς θα κοστίσει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εισπράξεις, είναι μια ακόμα ένδειξη της σοβαρότητας του προβλήματος. Όπως αναφέρει το Variety, ακόμη και πριν την απόφαση αυτή, αλυσίδες κινηματογράφων είχαν αρχίσει να ακυρώνουν προβολές και να επιστρέφουν χρήματα σε όσους δεν επιθυμούν πλέον να βρεθούν σε ένα κλειστό χώρο, όπως είναι μια κινηματογραφική αίθουσα.

Στην πόλη Ουχάν - με πληθυσμό 10 εκατομμύρια - έχουν σταματήσει τελείως και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ οι κινεζικές Αρχές βρίσκονται σε εκρήγορση ενόψει των εορτασμών για το Νέο Έτος που θα βρουν περίπου 600 εκατομμύρια ανθρώπους να ταξιδεύουν μέσα και έξω από την Κίνα.

Ανάμεσα στις ταινίες που θα έβγαιναν το Σάββατο 25 Ιανουαρίου ήταν το «Detective Chinatown 3», το «Lost in Russia», το «Leap», το «The Rescue» και το animation «Boonie Bears: The Wild Life». Μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου είχαν πουληθεί εισιτήρια αξίας 52 εκατομμυρίων δολαρίων για τις ταινίες που θα άνοιγαν το Σάββατο.

Τα μεγάλα στούντιο της Κίνας αποφάσισαν να μην διακινδυνεύσουν την ασφάλεια των θεατών, θεωρώντας ότι στα κλειστά μέρη που οι υγειονομικές Αρχές θεωρούν ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κινδύνου για την εξάπλωση του ιού, συμπεριλαμβάνονται και οι κινηματογράφοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ