ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο – ντοκουμέντο: Τα τελευταία λεπτά πτήσης του ελικοπτέρου του Κόμπι Μπράιαντ

Βίντεο – ντοκουμέντο: Τα τελευταία λεπτά πτήσης του ελικοπτέρου του Κόμπι Μπράιαντ
James Anderson/National Transportation Safety Board via AP

Βίντεοντοκουμέντο από τα τελευταία λεπτά πτήσης του ελικοπτέρου του Κόμπι Μπράιαντ, το οποίο συνετρίβη την Κυριακή στην Καλαμπάσας των ΗΠΑ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν συνολικά εννέα άτομα, έχει στη διάθεσή του το CNNi.

Το βίντεο αυτό έρχεται στο «φως» της δημοσιότητας την ώρα που αποκαλύπτονται νέες συγκλονιστικές πληροφορίες για τη συντριβή του ελικοπτέρου.

Όπως γράφει το CNNi, επικαλούμενο μέλος του Εθνική Συμβουλίου Ασφαλείας Συγκοινωνιών (NTSΒ), το ελικόπτερο του θρύλου του NBA έκανε «βουτιά» 2.000 ποδιών μέσα σε ένα λεπτό.

Το ελικόπτερο πετούσε στα 2.300 πόδια όταν χάθηκε η επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου γύρω στις 9:45πμ της Κυριακής (τοπική ώρα), όπως είπε η Τζένιφερ Χόμεντι.

Η άμεση δράση έλαβε το πρώτο τηλεφώνημα για βοήθεια περίπου δύο λεπτά αργότερα, όπως επιβεβαίωσε ο σερίφης του Λος Άντζελες Άλεξ Βιλανουέβα.

Η Τζένιφερ Χόμεντι αποκάλυψε επίσης πως εάν το ελικόπτερο πετούσε 20 με 30 πόδια ψηλότερα -δηλαδή έξι έως οκτώ μέτρα- τότε θα είχε καταφέρει να περάσει πάνω από το λόφο όπου συνετρίβη, χωρίς κανένα πρόβλημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ