ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Σε απομόνωση για 14 μέρες όσοι επιστρέφουν από την Γουχάν

Βρετανία: Σε απομόνωση για 14 μέρες όσοι επιστρέφουν από την Γουχάν
(AP Photo/Gemunu Amarasinghe)

Σε απομόνωση υπό ασφαλείς συνθήκες για 14 ημέρες θα τίθεται όποιος επιστρέφει στη Βρετανία από την πόλη Γουχάν στην Κίνα, για να προληφθεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ.

Ο ίδιος σημείωσε σε μήνυμά του στο Twitter ότι η κυβέρνησή του εργάζεται σκληρά για να επαναπατρίσει τους Βρετανούς πολίτες από την Γουχάν, το επίκεντρο του ξεσπάσματος του νέου κοροναϊού και σημείωσε ότι όλοι όσοι τεθούν σε απομόνωση θα έχουν όλη την ιατρική φροντίδα που μπορεί να χρειαστούν.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να φέρουμε πίσω τους Βρετανούς πολίτες από την Γουχάν. (...) Όλοι όσοι επιστρέφουν από την Γουχάν θα τίθενται σε απομόνωση υπό ασφαλείς συνθήκες για 14 ημέρες και εκεί θα έχουν κάθε απαραίτητη ιατρική προσοχή», αναφέρει ο Χάνκοκ στο μήνυμά του στο Twitter.

Ο αριθμός των Βρετανών που βρίσκονται στην Γουχάν υπολογίζεται σε 200.

Οι επισκέπτες θα οδηγούνται σε μια στρατιωτική βάση κατά την άφιξή τους στην Βρετανία, μετέδωσε παράλληλα το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας.

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία British Airways ανακοίνωσε σήμερα την άμεση αναστολή όλων των πτήσεών της προς την ηπειρωτική Κίνα μετά την σύσταση που έγινε χθες από τη Βρετανία να αποφεύγουν οι πολίτες της να επισκέπτονται την Κίνα.

Κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού δεν έχει προς το παρόν εντοπιστεί στη Βρετανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ