ΚΟΣΜΟΣ

Νέος κοροναϊός: Μπαράζ ακυρώσεων πτήσεων προς την Κίνα

Νέος κοροναϊός: Μπαράζ ακυρώσεων πτήσεων προς την Κίνα
AP Photo

Αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο ακυρώνουν τις πτήσεις του προς την Κίνα, την ώρα που οι νεκροί από τον νέο κοροναϊό έχουν αυξηθεί στους 132, ενώ τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 6.000.

Οι: British Airways, United Airlines, American Airlines, Air Asia, Cathay Pacific, Air India, Lufthansa, SWISS και Austrian Airlines ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους να μειώσουν ή να ακυρώσουν τις πτήσεις τους στην Κίνα.

Η British Airways ενημέρωσε σήμερα πως σταματά άμεσα όλες τις απευθείας πτήσεις μεταξύ Βρετανίας και Κίνας. Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά την παράκληση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών να γίνονται μόνο τα απαραίτητα ταξίδι στην ασιατική χώρα.

Το CNNi αναφέρει πως ημερησίως υπάρχουν δύο απευθείας πτήσεις από το Λονδίνο στην Κίνα – μία στο Πεκίνο και μία στη Σαγκάη. Οι πτήσεις της British θα ακυρωθούν έως και τις 31 Ιανουαρίου, όταν θα γίνει μία επανεκτίμηση της κατάστασης. Ωστόσο, οι επιβάτες δεν μπορούν να κλείσουν εισιτήρια έως και τις 29 Φεβρουαρίου, για έναν μήνα δηλαδή.

Χθες, Τρίτη, η United Airlines ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή των πτήσεων σε τρεις κινεζικές πόλεις, κάνοντας λόγο για «σημαντική μείωση της ζήτησης». Η αναστολή ισχύει για την περίοδο μεταξύ 1ης και 8ης Φεβρουαρίου.

Σήμερα, και οι American Airlines ανακοίνωσαν την ακύρωση ορισμένων εκ των δρομολογίων τους, λόγω, επίσης, μείωσης της ζήτησης. Δεν θα γίνουν πτήσεις το διάστημα 9 Φεβρουαρίου – 27 Μαρτίου στο Χονγκ Κονγκ, τη Σανγκάη και το Πεκίνο.

Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ, οι εγχώριες πτήσεις θα αρχίσουν να μειώνονται «μέχρι νεότερης ενημέρωσης».

Η Air Canada, η οποία πραγματοποιεί συνολικά 33 πτήσεις προς την Κίνα εβδομαδιαίως, έχει, επίσης, ακυρώσει συγκεκριμένες πτήσεις.

Παράλληλα, η Air Asia ακύρωσε όλες τις πτήσεις της προς την πόλη Γουχάν, από όπου προήλθε ο νέος κοροναϊός, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Από τις 31 Ιανουαρίου έως και τις 154 Φεβρουαρίου δεν θα πραγματοποιεί πτήσεις στη Σανγκάη και η Air India.

Η Finnair, η φινλανδική αεροπορική εταιρεία, ακύρωσε τις τρεις πτήσεις που έκανε εβδομαδιαίως στο Πεκίνο μεταξύ 5ης Φεβρουαρίου και 29 Μαρτίου, ενώ από τις 3 Φεβρουαρίου έως και τις 29 Μαρτίου δεν θα γίνονται πτήσεις στην Ναντζίνγκ. Να σημειωθεί πως στη Φινλανδία επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρώτο κρούσμα κοροναϊού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ