ΚΟΣΜΟΣ

Είναι αυτή η τελευταία φωτογραφία του Κόμπι Μπράιαντ;

Είναι αυτή η τελευταία φωτογραφία του Κόμπι Μπράιαντ;
CNNi

Όταν ο Μπράντι Σμίγκελ, 13 ετών, φωτογράφιζε με το κινητό του τηλέφωνο, τον εαυτό του με φόντο το είδωλό του, Κόμπι Μπράιαντ, το Σάββατο στην Mamba Sports Academy, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η φωτογραφία του αυτή θα ήταν μία από τις τελευταίες του θρύλου του ΝΒΑ εν ζωή.

Κι αυτό γιατί την επόμενη ημέρα ο Μπράιαντ, η κόρη του και επτά ακόμη άτομα έχασαν τη ζωή τους στο αεροπορικό δυστύχημα που σόκαρε τον πλανήτη στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια.

Όπως είπε η μητέρα του Μπράντι στο CNNi, ο γιος της μαζί με τον δίδυμο αδελφό του Μπο, έπαιξαν εκείνη την ημέρα στο Mamba Cup.

«Είναι και οι δύο παθιασμένοι με το μπάσκετ και μεγάλοι φαν του Κόμπι», είπε.

Το περασμένο Σάββατο, ο Κόμπι ήταν στην ακαδημία που φέρει το παρατσούκλι του, Mamba Academy, για να προπονήσει την ομάδα της κόρης του Τζιάνα, τις Lady Mambas, η οποία, επίσης, έπαιρνε μέρος στο Mamba Cup.

Μετά τον πρώτο αγώνα της Τζιάνα, στον οποίο η ομάδα της έχασε 46-29 από την Cyfair Nikecoop 2024, ο Μπράντι ζήτησε από τον Κόμπι να βγάλουν μαζί μια φωτογραφία.

«Του αρνήθηκε λέγοντάς του ότι ήταν ‘τρελαμένος επειδή έχασαν’ αλλά αντάλλαξαν χειραψία», είπε η μητέρα του.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η ομάδα της Τζιάνα θα έπαιζε το μεσημέρι του Σαββάτου και της Κυριακής.

Τα δύο άλλα κορίτσια που ανασύρθηκαν, επίσης, νεκρά από το ελικόπτερο την Κυριακή, η Αλίσα Αλτομπέλι και η Πέιτον Τσέστερ, ήταν επίσης μέλη της ομάδας.

Μετά τον δεύτερο αγώνα της ομάδας του Μπράιαντ, στον οποίο κέρδισαν την ομάδα Tree of Hope Lloyd, ο Μπράντι βρήκε και πάλι ευκαιρία να επαναλάβει στον Κόμπι το αίτημά του για φωτογραφία, την ώρα που ο μεγάλος NBAer έφευγε.

Αποδείχτηκε αρκετά θολή. «Ο Κόμπι είπε ‘Θα βγάλουμε μια καλύτερη αύριο’», είπε η Σμίγκελ.

Η είδηση του θανάτου του Κόμπι και της Τζιάνα σόκαρε την οικογένεια. Η μητέρα λέει ότι τα αγόρια της δυσκολεύονται να το διαχειριστούν καθώς ο Κόμπε ήταν έντονα παρών στην μικρή κοινότητα του Newbury Park.

«Το πρωί της Κυριακής ξύπνησα ακούγοντας για μια συντριβή ελικοπτέρου στο Καλαμπάσας και είπα στην οικογένειά μου: «Θεέ μου, ένα ελικόπτερο έπεσε την ώρα που ο Κόμπι θα έφτανε στο Καμαρίγιο. Προσεύχομαι να μην είναι αυτός και η Τζίτζι», πρόσθεσε.

«Μία ώρα μετά πληροφορηθήκαμε την είδηση. Είναι τόσο θλιβερό».

Fan selfie may be last photo of Kobe Bryant, by Gianluca Mezzofiore

ΔΗΜΟΦΙΛΗ