ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ στην Ιταλία από το βασανισμό και τη δολοφονία του νεαρού ερευνητή

Σοκ στην Ιταλία από το βασανισμό και τη δολοφονία του νεαρού ερευνητή
Facebook

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ρώμη η δολοφονία του εικοσαπεντάχρονου Ιταλού Τζούλιο Ρετζένι στην Αίγυπτο, υπό μυστηριώδεις συνθήκες.

Τα ίχνη του Τζούλιο Ρετζένι είχαν χαθεί στις 25 Ιανουαρίου στο Κάιρο, όταν μπήκε σε συρμό του μετρό, όπως είχαν καταγγείλει οι γονείς του. Ο νέος, βρισκόταν στην Αίγυπτο ως πανεπιστημιακός ερευνητής, ενώ συνεργαζόταν με εθελοντικές οργανώσεις και την ιταλική αριστερή εφημερίδα Ιλ Μανιφέστο.

Το πτώμα του βρέθηκε σε ρέμα έξω από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, έφερε τραύματα και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Τζ. Ρετζένι «υποβλήθηκε σε πραγματικά μαρτύρια και ο θάνατος του ήταν αργός και φρικτός», αναφέρει το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Η εισαγγελία της Ρώμης άρχισε έρευνα για αδίκημα ανθρωποκτονίας, χωρίς να έχουν αποσταλεί, έως τώρα, κλήσεις σε απολογία. Ο υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι, ζήτησε, παράλληλα, να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.

Ο Ρετζένι ήταν από την κωμόπολη Fiumicello που βρίσκεται κοντά στην πόλη Ούντινε της βορειοανατολικής Ιταλίας. Τελευταία φορά εθεάθη στις 25 Ιανουαρίου, όταν έφυγε από το σπίτι του για να πάρει το μετρό και να κατευθυνθεί προς το κέντρο της πόλης για να συναντήσει ένα φίλο του. Την ίδια μέρα στην Αίγυπτο γιόρταζαν την επέτειο των πέντε ετών από την εξέγερση που έβαλε τέλος στην 30ετή παραμονή στην εξουσία του Χόσνι Μουμπάρακ.

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού της επετείου, η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις ακτιβιστών ενώ είχε αποφασιστεί απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Την περασμένη χρονιά, ο ISIS είχε απαγάγει έναν Κροάτη από τα προάστια του Καΐρου και στην συνέχεια τον αποκεφάλισε. Ωστόσο, τέτοιου είδους περιστατικά είναι σπάνια ενώ η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη και συνεχής, στο κέντρο της πόλης, την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Ρετζένι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ