ΚΟΣΜΟΣ

Νέος κοροναϊός στην Κίνα: Τους 213 έφτασαν οι νεκροί - 9.692 τα κρούσματα του 2019-nCoV

Νέος κοροναϊός στην Κίνα: Τους 213 έφτασαν οι νεκροί - 9.692 τα κρούσματα του 2019-nCoV
AP Photo

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών και των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού 2019-nCoV.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας γνωστοποίησε τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) ότι ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός αυξήθηκε σε 213 σε όλη τη χώρα ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 30ής Ιανουαρίου 2020, προσθέτοντας ότι επιβεβαιώθηκαν 1.982 νέα κρούσματα του 2019-nCoV.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε όλη την κινεζική επικράτεια έφθασε τα 9.692, διευκρίνισε η Επιτροπή σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Αντιδρά η Κίνα στον παγκόσμιο συναγερμό του ΠΟΥ

Ο πρεσβευτής της Κίνας στον ΟΗΕ Τζανγκ Τζουν δήλωσε ότι το Πεκίνο αποτιμά την ανακήρυξη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός σε κρίση δημόσιας υγείας παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

«Βρισκόμαστε ακόμη σε πολύ κρίσιμη φάση στον αγώνα εναντίον του κοροναϊού. Η διεθνής αλληλεγγύη είναι εξαιρετικά σημαντική και γι’ αυτό όλες οι χώρες θα πρέπει να συμπεριφέρονται με υπεύθυνο τρόπο», σημείωσε ο Τζανγκ.

«Μολονότι αντιλαμβανόμαστε τις ανησυχίες των άλλων κρατών, πρέπει επίσης να επισημάνουμε την εκτίμηση του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ. Είπε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις προσπάθειες της Κίνας», υπενθύμισε ο κινέζος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη.

Για τον ίδιο διπλωμάτη είναι απαραίτητο να αποφευχθούν «υπερβολικές αντιδράσεις, που μπορεί να έχουν ευρύτερες αρνητικές συνέπειες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ