ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο Φώτης Ντούλος - Φέρεται να άφησε σημείωμα

Πέθανε ο Φώτης Ντούλος - Φέρεται να άφησε σημείωμα
Mark Mirko/Hartford Courant via AP, Pool

Τον θάνατο του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, Φώτη Ντούλου, ανακοίνωσε ο δικηγόρος του την Πέμπτη.

«Η οικογένειά του έφτασε από την Ελλάδα και αποφάσισε σήμερα να δωρίσει τα όργανά του ώστε να συνεχίσει με κάποιο τρόπο να ζει βοηθώντας τους άλλους στον δικό τους αγώνα» δήλωσε ο δικηγόρος του 52χρονου, Νορμ Πάτις, στους δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει το CNNi.

Ο Ντούλος, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του την Τρίτη, νοσηλευόταν ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο επιχειρηματίας, συγκεκριμένα, επιχείρησε να δηλητηριαστεί με μονοξείδιο του άνθρακα την ώρα που αναμενόταν να εμφανιστεί στο δικαστήριο για το ζήτημα που είχε προκύψει με την εγγύησή του, όπου είχε διαπιστωθεί ότι για τον ορισμό της εγγύησης των έξι εκατομμυρίων -6,5 στη συνέχεια- είχε χρησιμοποιηθεί ακίνητο που είχε κατασχεθεί.

Σημειώνεται, επίσης, ότι την Πέμπτη δικαστής ζήτησε την άμεση εκ νέου σύλληψή του, μόλις θα έπαιρνε εξιτήριο.

Διεθνή ΜΜΕ, μεταξύ αυτών και η Daily Mail, υποστηρίζουν ότι οι Αρχές ερευνώντας το σπίτι του επιχειρηματία εντόπισαν ένα γράμμα με το οποίο επιχειρεί να προβάλλει την αθωότητά του αναφορικά με την υπόθεση εξαφάνισης της συζύγου του.

Στο γράμμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Φώτης Ντούλος φέρεται να προτάσσει τη μη εμπλοκή του στην υπόθεση.

Η εξαφάνιση και η σύλληψη

Στον 52χρονο είχαν απαγγελθεί προ λίγου διαστήματος κατηγορίες περί αρπαγής και δολοφονίας της 50χρονης συζύγου του, Τζένιφερ, η οποία εξαφανίστηκε λίγη ώρα αφότου είχε αφήσει τα πέντε παιδιά τους στο σχολείο.

Οι ερευνητές εντόπισαν το αυτοκίνητο της 50χρονης κοντά σε ένα πάρκο πλησίον της οικίας της, αλλά έκτοτε δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της.

Το 2017 η Τζένιφερ Ντούλος είχε φύγει από το σπίτι τους και κατέθεσε αίτηση διαζυγίου και έκτοτε -και μέχρι την εξαφάνισή της- ήταν σε εξέλιξη μία «μάχη» για την κηδεμονία των παιδιών τους.

Η ίδια είχε εκφράσει τους φόβους της στις Αρχές σχετικά με τον άντρα της, λίγες μόλις μέρες πριν εξαφανιστεί, όπως αναφέρουν δικαστικά έγγραφα που έχουν περιέλθει στην κατοχή του CNNi.

O 52χρονος, όμως, αρνείται κατηγορηματικά ότι απείλησε ποτέ την σύζυγό του.

Τόσο αυτός όσο και η σύντροφός του, Μισέλ Τροκόνις, συνελήφθησαν τον περασμένο Ιούνιο και κατηγορήθηκαν για αλλοίωση και κατασκευή στοιχείων. Και οι δύο δηλώνουν αθώοι.Τελικώς, ο Ντούλος κατηγορήθηκε για την αρπαγή και τη δολοφονία της συζύγου του αλλά αφέθηκε ελεύθερος νωρίτερα φέτος με εγγύηση έξι εκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ