ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Ένας νεκρός, δεκάδες τραυματίες από τo αεροπορικό δυστύχημα

Κωνσταντινούπολη: Ένας νεκρός, δεκάδες τραυματίες από τo αεροπορικό δυστύχημα
Ismail Coskun/IHA via AP

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από το δυστύχημα με το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας αργά το βράδυ της Τετάρτης. Την ίδια ώρα οι τραυματίες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ανέρχονται στους 157. 

«Αυτή τη στιγμή 157 τραυματίες νοσηλεύονται και ένας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του», τόνισε ο Φαχρετίν Κότσα σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Στο αεροσκάφος της Pegasus Airlines που είχε απογειωθεί από τη Σμύρνη και βρισκόταν στη διαδικασία της προσγείωσης, όταν βγήκε εκτός πορείας και προσέκρουσε πάνω σε τοίχο, επέβαιναν συνολικά 177 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα.

Ασθενοφόρα μετέφεραν τους τραυματίες σε 18 νοσοκομεία στην περιοχή, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι και οι δύο πιλότοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στα πλάνα που μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ διακρίνεται η άτρακτος του αεροσκάφους, όπως και ένα τμήμα της κοντά στην ουρά, να έχουν κοπεί.

https://www.instagram.com/p/B8MMvJspoaH

Το Boeing 737 φαίνεται πως βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής που έπληττε την περιοχή εκείνη την ώρα.

«Το αεροσκάφος δεν μπορούσε να κρατηθεί στον διάδρομο προσγείωσης εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών και γλίστρησε για περίπου 50-60 μέτρα» εξήγησε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλικαγιά σε δημοσιογράφους,

Το μπροστινό μέρος της ατράκτου, που περιλαμβάνει το πιλοτήριο και τις πρώτες σειρές των επιβατών, αποκόπηκε από το υπόλοιπο αεροσκάφος.

Μια δεύτερη ρωγμή είναι ορατή στο πίσω μέρος του αεροσκάφους, που περιλαμβάνει τις 10 τελευταίες σειρές και την ουρά του.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, 12 παιδιά επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Οι εισαγγελικές αρχές της Άγκυρας ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ