ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Ο μακελάρης κρατάει ομήρους - Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του

Ταϊλάνδη: Ο μακελάρης κρατάει ομήρους - Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του
Facebook

Τουλάχιστον 16 ομήρους κρατάει σε εμπορικό κέντρο ο Ταϊλανδός στρατιώτης που κυριεύτηκε από αμόκ το Σάββατο και άνοιξε πυρ εναντίον πολιτών στην επαρχία Νάνκον Ρατσάμα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Bangkok Times», που επικαλείται ανώνυμες πληροφορίες από τις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης, ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί στους 17, ενώ 14 άτομα έχουν τραυματιστεί. 

Ο διοικητής του στρατού, αντιστράτηγος Thanya Kiatsarn, που βρίσκεται στο σημείο, δήλωσε στο CNNi:

«Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε το κατά πόσο υπάρχουν όμηροι, αλλά πιστεύουμε ότι ο δράστης εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στο εμπορικό κέντρο».

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ταϊλάνδης δήλωσε στο BBC ότι δράστης της επίθεσης είναι ο Jakraphanth Thomma, ο οποίος πριν ανοίξει πυρ επιτέθηκε σε ανώτερο αξιωματικό και έκλεψε όπλα και σφαίρες από στρατόπεδο.

Στη συνέχεια άνοιξε πυρ σε βουδιστικό ναό αλλά και σε εμπορικό κέντρο και στη συνέχεια διέφυγε.

Τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν βίντεο που δείχνουν τον δράστη να βγαίνει από ένα αυτοκίνητο μπροστά από το εμπορικό κέντρο και να ξεκινά να πυροβολεί αδιακρίτως.

THAILAND SHOOTING


Πηγή: AP Photo

O εκπρόσωπος της αστυνομίας, Krissana Pattanacharoen δήλωσε στο CNNi:

«Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να συλλάβουμε τον άντρα. Αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή».

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Thai News Agency, ο στρατιώτης, αρχικά, άνοιξε πυρ και σκότωσε έναν αξιωματικό και δύο άλλους ανθρώπους σε στρατόπεδο. Στη συνέχεια διέφυγε με ένα κλεμμένο Χάμβι και κατευθύνθηκε σπίτι του όπου σκότωσε ακόμη δυο ανθρώπους, πριν πάει στην αποθήκη όπλων της στρατιωτικής βάσης, όπου σκότωσε κι άλλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ