ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ομαδική ταφή 2.400 εμβρύων που βρέθηκαν σε γκαράζ

ΗΠΑ: Ομαδική ταφή 2.400 εμβρύων που βρέθηκαν σε γκαράζ
AP Photo/Teresa Crawford, File

Σε ομαδική ταφή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Ιντιάνα θάφτηκαν τα περισσότερα από 2.400 νεκρά έμβρυα, τα οποία είχαν βρεθεί πέρυσι σε ένα γκαράζ στο Ιλινόις

Ο γιατρός δρ. Ούλριτς Κλόπφερ, ο οποίος πέθανε στις 3 Σεπτεμβρίου, ειδικευόταν στις αμβλώσεις καθώς εργαζόταν σε τρεις κλινικές αμβλώσεων τον Σάουθ Μπεντ της Ιντιάνα, προτού ανακληθεί η άδειά του το 2015.

Μετά τον θάνατό του και ενώ η οικογένειά του τακτοποιούσε τα υπάρχοντά του, στο γκαράζ του σπιτιού του στο Γουίλ Κάουντι, περίπου 45 μίλια από το Σικάγο, βρέθηκαν τα 2.246 νεκρά έμβρυα, όλα διατηρημένα σε ειδικό φαρμακευτικό υγρό. Μερικά ακόμη, βρέθηκαν στο καπό του αυτοκινήτου του.

«Σήμερα, επιτέλους, μνημονεύουμε τα 2.411 αγέννητα μωρά, τα απομεινάρια των οποίων συσσώρευε χωρίς νόημα ο δρ. Κλόπφερ μετά τις εκτρώσεις που πραγματοποιούσε μεταξύ 2000 και 2003», δήλωσε ο εισαγγελέας της Ιντιάνα Κέρτις Χιλ κατά τη διάρκεια της δέησης στο κοιμητήριο του Σάουθ Μπεντ. «Αυτά τα μωρά άξιζαν κάτι καλύτερο από ένα κρύο, σκοτεινό γκαράζ ή το καπό ενός αυτοκινήτου».

Σε σφραγισμένες σακούλες

Τα νεκρά βρέφη είχαν βρεθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο στο σπίτι του γιατρού μέσα σε μικρές, σφραγισμένες πλαστικές σακούλες που περιείχαν μια χημική ουσία ικανή να συντηρεί βιολογικό υλικό. Οι σακούλες βρέθηκαν μέσα σε κουτιά που περιείχαν επίσης και άλλα αποθηκευμένα αντικείμενα.

Οι Αρχές δεν διευκρίνισαν πώς οι ερευνητές έφτασαν στο συμπέρασμα ότι τα έμβρυα ήταν ηλικίας περίπου 20 χρόνων.

Στο σπίτι του γιατρού εντοπίστηκαν επίσης ιατρικά αρχεία από τις κλινικές αμβλώσεων στις οποίες εργαζόταν ο Κλόπφερ στην Ινδιάνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ