ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Παραιτήθηκε ο εκλεκτός του Μακρόν για τη δημαρχία Παρισιού λόγω sex video

Γαλλία: Παραιτήθηκε ο εκλεκτός του Μακρόν για τη δημαρχία Παρισιού λόγω sex video
AP Photo/Thibault Camus

Την απόφασή του να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία του Παρισιού, τέσσερις μόλις εβδομάδες πριν τις εκλογές, ανακοίνωσε σήμερα ο Μπένζαμιν Γκριβό, εκλεκτός του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, μετά το σκάνδαλο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση βίντεο με ιδιωτικές του στιγμές στα κοινωνικά δίκτυα.

«Μία ιστοσελίδα και διάφορα κοινωνικά δίκτυα εξαπέλυσαν άθλιες επιθέσεις εναντίον της προσωπικής ζωής μου. Η οικογένειά μου δεν αξίζει κάτι τέτοιο. Κανείς δεν πρέπει να υφίσταται τέτοιου είδους επιθέσεις» δήλωσε ο Μπενιαμίν Γκριβό στο AFP.

Το απόγευμα της Πέμπτης, η ιστοσελίδα Pornopolitique, η οποία ασχολείται με την ερωτική ζωή πολιτικών και αξιωματούχων, δημοσιοποίησε ένα βίντεο με ερωτικά μηνύματα προς μία γυναίκα, τα οποία υποτίθεται ότι έστειλε ο Γκριβό, που στο παρελθόν έχει διατελέσει κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τα μηνύματα, μαζί με ένα βίντεο που φέρεται να τον εμφανίζει να αυνανίζεται, αναπαράχθηκε στα κοινωνικά δίκτυα.

«Εδώ και έναν χρόνο, η οικογένειά μου κι εγώ έχουμε γίνει στόχοι προσβλητικών σχολίων, ψεμμάτων, φημών και ανώνυμων επιθέσεων, υποκλοπών προσωπικών συνομιλιών και απειλών εναντίον της ζωής μας» δήλωσε ο Γκριβό. Το βίντεο είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος αποφάσισε ότι δεν θα εκθέσει την οικογένεια του σε περαιτέρω ταλαιπωρία.

«Δεν θέλω να εκθέσω εμένα και την οικογένειά μου περισσότερο σε μια κατάσταση όπου όλα τα μέσα επιτρέπονται πλέον. Μέχρι εδώ» είπε χαρακτηριστικά ο 42χρονος πολιτικός.

Το σκάνδαλο ξέσπασε μόλις τέσσερις εβδομάδες πριν τις εκλογές του Παρισιού, αφήνοντας έτσι μόλις δύο υποψηφίους για να αγωνίζονται για το ύψιστο αξίωμα στη γαλλική πρωτεύουσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ