ΚΟΣΜΟΣ

«Μαμά, να είσαι γενναία»: Mήνυμα ελπίδας στο χιόνι από την κόρη καρκινοπαθούς

«Μαμά, να είσαι γενναία»: Mήνυμα ελπίδας στο χιόνι από την κόρη καρκινοπαθούς
CNNi/ Marie Schambach

Η χιονόπτωση στο βόρειο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών, ενέπνευσε την κόρη μιας ασθενούς με καρκίνο να γράψει ένα μήνυμα στην μητέρα της στο φρέσκο χιόνι, έξω από το δωμάτιο του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται.

Η 65χρονη Michele Schambach από την Γουατεμάλα εισήχθη σε κλινική του Κλίβελαντ την Τετάρτη, ελπίζοντας να λάβει προηγμένη θεραπεία για τον επιθετικό καρκίνο που έχει στον εγκέφαλο. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που έφτασε για θεραπεία στις ΗΠΑ, αφού είχε ξαναπάει στο ίδιο νοσοκομείο τον περασμένο Οκτώβριο.

Η κόρη της, Marie Schambach, που είναι γιατρός στη Γουατεμάλα, δήλωσε στο CNNi ότι δεν είχε ξαναδεί ποτέ στη ζωή της χιόνι, ωστόσο πήρε την απόφαση να το χρησιμοποιήσει για να ανεβάσει τη διάθεση της μητέρας της.

«Κοίταξα έξω από το παράθυρο και είδα την αυλή καλυμμένη με χιόνι, και σκέφτηκα ότι μπορούσα να γράψω κάτι σε αυτό», είπε.

Την πρώτη φορά που το επιχείρησε, δεν τα κατάφερε, αφού χιόνιζε ακόμα. Προσπάθησε ξανά και τη δεύτερη φορά τα κατάφερε. Το μήνυμα που έγραψε; «Μαμά, να είσαι γενναία», το οποίο η μαμά της μπορούσε να το δει έξω από το παράθυρο του δωματίου της.

«Είπα στον μπαμπά μου, «ξύπνα τον μπαμπά! Πες της να πάει στο δωμάτιο», περιέγραψε η Marie και συνέχισε λέγοντας για την μητέρα της: «Ήταν πάρα πολύ χαρούμενη». Η ίδια ήλπιζε και άλλοι ασθενείς να μπορέσουν να δουν το μήνυμά της και να αισθανθούν ότι κάποιος άλλος νοιάζεται.

Το νοσοκομείο ανήρτησε μια φωτογραφία του μηνύματος, με την εξής λεζάντα: «Ένα όμορφο μήνυμα ήταν γραμμένο στην αυλή του κτηρίου μας σήμερα. Στον άνθρωπο που το έγραψε, άγγιξες τις καρδιές μας».

Η Marie έλαβε δεκάδες μηνύματα για την μητέρα της, μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας. Η μητέρα της είναι πρώην δασκάλα και οι μαθητές τους οποίους δίδασκε πριν από 30 χρόνια στη Λατινική Αμερική, της έστειλαν επίσης μηνύματα συμπαράστασης.

«Πολύ χαρούμενη να έχω τόσους πολλούς ανθρώπους να προσεύχονται για την μητέρα μου. Την κάνει να χαμογελάει», σημείωσε η Marie, η οποία πιστεύει ότι η θετική ενέργεια των άλλων, μπορεί να βοηθήσει την μητέρα της να αναρρώσει γρηγορότερα.

Μάλιστα, την Κυριακή έλαβαν θετικά νέα από τους γιατρούς, οι οποίοι τους ενημέρωσαν ότι το φάρμακο που χρησιμοποιούσαν για τη θεραπεία, είχε επίδραση.

Η Marie, ωστόσο, έχει μια άλλη θεωρία: «το φάρμακο βοηθάει, αλλά είναι από την μεγάλη υποστήριξη και τις πολλές προσευχές».

A daughter wrote a message of hope in the snow for her mother who's battling cancer, By Lauren M. Johnson, CNN



ΔΗΜΟΦΙΛΗ