ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Πατέρας - ήρωας μαθαίνει στην κόρη του να… γελάει με τις βόμβες

Συρία: Πατέρας - ήρωας μαθαίνει στην κόρη του να… γελάει με τις βόμβες

Πρότυπο γονέα αποτελεί ένας πατέρας στη Συρία, ο οποίος βρήκε τη δύναμη και έμαθε στην μικρή του κόρη να γελάει κάθε φορά που ακούγεται ο ήχοςβόμβας που «πέφτει» σε κοντινή απόσταση.

Ενώ τα περισσότερα παιδιά θα έκλαιγαν εάν άκουγαν συνεχώς εκρήξεις και βομβαρδισμούς, η τρίχρονη Salwa γελάει έτσι όπως της έμαθε ο πατέρας της, Abdullah Al-Mohammad.

Η οικογένεια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της σε επαρχία της Ιντλίμπ εξαιτίας του πολέμου. Προς το παρόν, μένει σε φιλικό σπίτι στην πόλη Σαρμάντα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Sky News. Ωστόσο, ο ήχος των βομβαρδισμών δεν έχει σταματήσει.

Έτσι, σε μία προσπάθεια να προστατεύσει τη μικρή Salwa, ο πατέρας - ήρωας επέλεξε να «μεταμορφώσει» τους τρομακτικούς ήχους σεπαιχνίδι: Κάθε φορά που πέφτει μια βόμβα, προσποιείται ότι ο θόρυβος προέρχεται από πυροτέχνημα ή από κάποιο παιχνίδι.

«Είναι ένα παιδί που δεν καταλαβαίνει τον πόλεμο», δήλωσε ο πατέρας στο Sky News.

«Αποφάσισα να διδάξω στη Salwa αυτό το παιχνίδι ώστε να μην καταρρεύσει η ψυχολογία της» εξήγησε.

Ο Abdullah Al-Mohammad και η σύζυγός τους ήθελαν η μικρή τους να αντιμετωπίζει αυτούς τους θορύβους ως «πηγή ευτυχίας» και να «επιβιώνει ψυχολογικά» τα δευτερόλεπτα που ακολουθούν από τη ρίψη της βόμβας.

Ο εμφύλιος στη Συρία μαίνεται εδώ και εννιά χρόνια και ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχει ξεριζωθεί από τα σπίτια του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ