ΚΟΣΜΟΣ

Καίγεται ιστορικός σιδηροδρομικός σταθμός στο Παρίσι

Καίγεται ιστορικός σιδηροδρομικός σταθμός στο Παρίσι
screen grab από βίντεο

Μεγάλη φωτιά στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare de Lyon στο Παρίσι ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής και αμέσως στήθηκε επιχείρηση εκκένωσης.

Εικόνες που μεταδίδουν διεθνή μέσα, δείχνουν πυκνά σύννεφα καπνού να έχουν σκεπάσει τον ουρανό, ενώ τεράστιες φλόγες έχουν τυλίξει το κτήριο. Την ίδια ώρα, άνθρωποι φαίνονται να τρέχουν πανικόβλητοι για να γλιτώσουν.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικά οχήματα και οι πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά.

Οι αστυνομικές αρχές κάλεσαν τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή και ανέφεραν ότι είναι σε εξέλιξη η εκκένωση του σταθμού, για προληπτικούς λόγους.

Οι γύρω δρόμοι έχουν κλείσει, ενώ τα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς δεν εκτελούνται κανονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες -οι οποίες ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα- η φωτιά φέρεται να συνδέεται με μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην περιοχή, όπου σημειώθηκαν επεισόδια.

Η διαμαρτυρία έγινε εξαιτίας της συναυλίας που πρόκειται να δώσει απόψε στο Μπερσί ο Κονγκολέζος καλλιτέχνης Φάλι Ιπούπα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, ο Φάλι Ιπούπα είχε γίνει στόχος των αντιπάλων του καθεστώτος του προέδρου της ΛΔ του Κονγκό, του Φέλιξ Τσισεκέντι. Δεν έχει εμφανιστεί στη Γαλλία εδώ και πάνω από 10 χρόνια, εξαιτίας των απειλών που δέχεται. Το 2017 αναγκάστηκε να ματαιώσει μια άλλη συναυλία του στο La Cigale.

«Η αστυνομία επενέβη για να σταματήσει τη διαδήλωση», ανέφεραν οι αρχές, κάνοντας λόγο για φωτιές σε μηχανάκια και κάδους απορριμμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ