ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Συμφωνία για «αποκλιμάκωση της έντασης» μεταξύ Τουρκίας-Ρωσίας

Συρία: Συμφωνία για «αποκλιμάκωση της έντασης» μεταξύ Τουρκίας-Ρωσίας
AP Photo

Ρωσία και Τουρκία εξέφρασαν την επιθυμία για «αποκλιμάκωση της έντασης» στη Συρία στη διάρκεια συναντήσεων υψηλόβαθμων αξιωματούχων των δύο χωρών τις τελευταίες ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Και από τις δύο πλευρές δόθηκε έμφαση στη μείωση της έντασης επί του πεδίου, παράλληλα με τη συνέχιση της μάχη καά των τρομοκρατών που έχουν αναγνωριστεί ως τέτοιοι από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο.

Επίσης τόσο Άγκυρα όσο και Μόσχα δεσμεύθηκαν «να υπερασπιστούν τον άμαχο πληθυσμό τόσο μέσα όσο και έξω από τη ζώνη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ και να προσφέρουν άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται».

Νωρίτερα η Τουρκία ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε «μια εγκατάσταση χημικών όπλων» του καθεστώτος της Δαμασκού στη βορειοδυτική Συρία, σε αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές στις οποίες σκοτώθηκαν περισσότεροι από 30 Τούρκοι στρατιώτες την Πέμπτη.

Ωστόσο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα έπληξε το στρατιωτικό αεροδρόμιο Κουέιρες, ανατολικά του Χαλεπιού, όπου δεν υπάρχουν χημικά όπλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ