ΚΟΣΜΟΣ

Πατέρας Αϊλάν: Η Ευρώπη νοιάστηκε για δύο μήνες, μετά έκλεισαν τις πόρτες

Πατέρας Αϊλάν: Η Ευρώπη νοιάστηκε για δύο μήνες, μετά έκλεισαν τις πόρτες
ΑΡ

Σχεδόν πέντε χρόνια πέρασαν από την ημέρα που το πτώμα του μικρού Αϊλάν ξεβράστηκε σε μια από τις πιο τουριστικές παραλίες της Τουρκίας, προκαλώντας φρίκη.

Το πτώμα ενός παιδιού, τριών ετών από τη Συρία, έγινε εικόνα αφύπνισης για όλη την κοινωνία το Σεπτέμβριο του 2015 και σύμβολο για το προσφυγικό.

Η οικογένεια του μικρού Αλάν ξεκληρίστηκε, ο αδερφός του και η μητέρα του πνίγηκαν, επίσης, και έμεινε μόνο ο πατέρας του Αμπντουλάχ να μετράει την απώλεια...

Τη Δευτέρα, ακόμη ένα μικρό παιδί πνίγηκε όταν η βάρκα στην οποία επέβαινε μαζί με δεκάδες ακόμη ανετράπη στις ακτές της Μυτιλήνης.

Με αφορμή τη νέα τραγωδία, ο πατέρας του Αϊλάν μίλησε στο πρακτορείο Reuters στέλνοντας ηχηρά μηνύματα.

«Όλος ο κόσμος είδε τη φωτογραφία του Αϊλάν και η Ευρώπη άνοιξε τα σύνορά της για πρόσφυγες και μετανάστες. Όμως, δυστυχώς, αυτό κράτησε πολύ λίγο, ίσως κάνα δυό μήνες», δήλωσε ο 44χρονος Αμπντουλάχ Κουρντί, ο οποίος σήμερα ζει στην πόλη Ιμπρίλ του Ιράκ.

AP 38696415925

Tolga Adanali/Depo Photos via AP (Ο πατέρας του μικρού Αϊλάν)

«Μετά έκλεισαν και πάλι τις πόρτες. Ελπίζω ο Θεός να ανοίξει τις καρδιές τους για μια ακόμα φορά», είπε με τρεμάμενη φωνή καθώς θυμήθηκε το τελευταίο «ταξίδι» του Αϊλάν, του 5χρονου αδερφού του και της συζύγου του, που όλοι πνίγηκαν.

«Ελπίζω ο κόσμος να ανοίξει τις πόρτες του στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ