ΚΟΣΜΟΣ

Η «καζούρα» του Πούτιν στον Ερντογάν: Τον άφησε να περιμένει δύο ολόκληρα λεπτά

Η «καζούρα» του Πούτιν στον Ερντογάν: Τον άφησε να περιμένει δύο ολόκληρα λεπτά
Screen Grab/Twitter

Ένα βίντεο από την πρόσφατη συνάντηση του Ρώσου προέδρου Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του Ερντογάν που δείχνει τον δεύτερο να περιμένει στην αίθουσα αναμονής επί δύο ολόκληρα λεπτά προκειμένου να συζητήσουν για την κατάσταση στη Συρία κυκλοφόρησε σήμερα από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ειδικότερα, ρωσικό μέσο διέρρευσε ένα βίντεο στο οποίο διακρίνεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μαζί με τους ακολούθους του να περιμένουν για αρκετή ώρα τον Βλαντιμίρ Πούτιν μέχρι να τους υποδεχτεί, με τη δυσαρέσκεια να είναι ευδιάκριτη στο πρόσωπο του Τούρκου προέδρου.

Ανάμεσα στην πολυμελή αποστολή που συνόδευε τον Ερντογάν ήταν τόσο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου όσο και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Μετά από δύο λεπτά αναμονής, χρονομετρημένα μάλιστα με το ρολόι στο βίντεο που κυκλοφόρησε, οι πόρτες ανοίγουν και ο Τούρκος πρόεδρος μπαίνει στην αίθουσα που βρίσκεται ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πούτιν και Ερντογάν συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Μόσχα για να επιλύσουν το ζήτημα των εντάσεων στη Συρία, στην οποία υπάρχει παρουσία τόσο της Ρωσίας όσο και της Τουρκίας. Κατά τη συνάντηση, επιτεύχθηκε συμφωνία εκεχειρίας για την επαρχία Ιντλίμπ, το τελευταίο οχυρό της συριακής αντίστασης.

Η συμφωνία περιελάμβανε, επίσης, έναν ευρύ διάδρομο κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου Μ4, ο οποίος περνάει μέσα από την Ιντλίμπ και συνεχίζει ανατολικά μέχρι τα σύνορα με το Ιράκ. Στον διάδρομο αυτό θα διεξάγονται κοινές περιπολίες από ρωσικά και τουρκικά στρατεύματα, ξεκινώντας από 15 Μαρτίου.

Ο Ερντογάν διευκρίνισε πάντως ότι η Άγκυρα «διατηρεί το δικαίωμα να αντιδράσει με όλη της την ισχύ και οπουδήποτε ενάντια σε οποιαδήποτε επίθεση του καθεστώτος» της Δαμασκού.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας παραδέχτηκε πως οι συνομιλίες δεν ήταν εύκολες, αλλά ήταν θετικές και ότι οι δύο χώρες βρήκαν μια κοινά αποδεκτή λύση στο πρόβλημα που σχετίζεται με την όξυνση της κατάστασης στην συριακή επαρχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ