ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Αυξήθηκαν οι νεκροί από την κατάρρευση ξενοδοχείου με ασθενείς κορωνοϊού

Κίνα: Αυξήθηκαν οι νεκροί από την κατάρρευση ξενοδοχείου με ασθενείς κορωνοϊού
Lin Shanchuan/Xinhua via AP

Ο -ακόμη προσωρινός- απολογισμός της κατάρρευσης ξενοδοχείου στην επαρχία Φουτζιάν της ανατολικής Κίνας αυξήθηκε σε 18 νεκρούς το πρωί της Δευτέρας.

Συνολικά 59 άνθρωποι είχαν ανασυρθεί από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου, στην περιοχή Λιτσένγκ της πόλης Κουανγκτζού, ως τις 06:50 σήμερα (τοπική ώρα). Εξ αυτών, επιβεβαιώθηκε ο θάνατος των 18, κατά τις τοπικές Αρχές.

Όταν κατέρρευσε το ξενοδοχείο, όπου τελούσαν σε απομόνωση άνθρωποι που εκφράζονταν φόβοι ότι είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, παγιδεύτηκαν 71 άνθρωποι.

Σωστικά συνεργεία αναζητούν τους υπόλοιπους 12, που χαρακτηρίζονται αγνοούμενοι.

AP 20070026482902


Πηγή: Zeng Demeng/Xinhua via AP

Το βράδυ της Δευτέρας διασώθηκαν ένα αγόρι 10 ετών και η μητέρα του, 52 ώρες μετά την κατάρρευση του κτηρίου και την παγίδευσή τους στα συντρίμμια.

Η οικοδόμηση του κτηρίου είχε αρχίσει το 2013. Μετατράπηκε σε ξενοδοχείο 66 δωματίων το 2018.

O αριθμός των νεκρών καθώς και αυτός των κρουσμάτων στην Κίνα λόγω του κορωνοϊού, αυξήθηκε.

Ειδικότερα, το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 19 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης και 17 νέους θανάτους ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Άρα, συνολικά στην ηπειρωτική Κίνα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 80.754, ενώ οι θάνατοι σε 3.136.

Κατά την Εθνική Επιτροπή Υγείας, οι θάνατοι καταγράφηκαν όλοι στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης, πιο συγκεκριμένα στην πρωτεύουσά της, την μεγαλούπολη Γουχάν, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο SARS-CoV-2 τον Δεκέμβριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ