ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Δεκάδες νεκροί στο Ιράν - Ήπιαν νοθευμένο αλκοόλ για να… καταπολεμήσουν τον ιό

Κορωνοϊός: Δεκάδες νεκροί στο Ιράν - Ήπιαν νοθευμένο αλκοόλ για να… καταπολεμήσουν τον ιό
AP Photo/Ebrahim Noroozi

Δεκάδες άνθρωποι στο Ιράν πέθαναν από δηλητηρίαση αφού ήπιαν νοθευμένο αλκοόλ για να… καταπολεμήσουν τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, τη ζωή τους έχασαν 44 άτομα όταν κατανάλωσαν νοθευμένα αλκοολούχα ποτά έπειτα από μια φήμη που διαδόθηκε, σύμφωνα με την οποία το οινόπνευμα βοηθά στη θεραπεία από τον ιό.

Με επίσημο απολογισμό 291 νεκρών, το Ιράν είναι μία από τις χώρες που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία covid-19 μετά την Κίνα και την Ιταλία.

Στο Ιράν, όπου απαγορεύεται η πώληση και η κατανάλωση αλκοόλ, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν τακτικά περιπτώσεις δηλητηρίασης από νοθευμένο αλκοόλ.

Μετά τις φήμες για την ευεργετική επίδραση του οινοπνεύματος στην αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, τουλάχιστον 44 άνθρωποι πέθαναν από δηλητηρίαση τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με το Irna, οι περισσότερες δηλητηριάσεις -συνολικά 36- έχουν καταγραφεί στην επαρχία Χουζεστάν, στο νοτιοδυτικό Ιράν. Ο αριθμός των θυμάτων της covid-19 στην ίδια επαρχία είναι 18, μετέδωσε το πρακτορείο.

Τη Δευτέρα το Irna, επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο, είχε αναφέρει ότι 218 άνθρωποι νοσηλεύονταν με συμπτώματα δηλητηρίασης στην Αχβάζ, πρωτεύουσα της Χουζεστάν.

Οι άνθρωποι αυτοί πίστεψαν «τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες η κατανάλωση οινοπνεύματος είναι αποτελεσματικός τρόπος για τη θεραπεία (των ασθενειών) που συνδέονται με τον νέο κοροναϊό», είχε εξηγήσει ο αξιωματούχος.

291 οι νεκροί

Ο αριθμός των θανάτων από τον κορωνοϊό στο Ιράν αυξήθηκε σήμερα κατά 54 και ανήλθε σε 291, ενώ των κρουσμάτων σε 8.042 αυξημένος κατά 881, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ