ΚΟΣΜΟΣ

Χάρι - Μέγκαν: Η αμήχανη στιγμή στην τελευταία επίσημη εμφάνισή τους

Χάρι - Μέγκαν: Η αμήχανη στιγμή στην τελευταία επίσημη εμφάνισή τους
AP Photo

Μια αμηχάνη στιγμή υπήρξε στην τελευταία επίσημη εμφάνιση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, προτού απαλλαχθούν οριστικά από τα βασιλικά τους καθήκοντα στις 31 Μαρτίου.

Ο Χάρι και η Μέγκαν παραβρέθηκαν χθες, Δευτέρα, στη Λειτουργία στο Αββαείο του Westminster, μαζί με άλλα βασιλικά μέλη. Ωστόσο, δεν τους επιτράπηκε να καθίσουν μαζί τους. Αντιθέτως, τους ζητήθηκε να βρουν μόνοι τους τις θέσεις τους στο μπροστινό τμήμα του Αββαείου, και μάλιστα να καθίσουν προτού φτάσουν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, μόλις το ζευγάρι το έμαθε αυτό, απογοητεύτηκε και αναστατώθηκε.

Φοβούμενοι να μην γίνει κάποια δημόσια σκηνή, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ, επιχείρησαν να παρέμβουν για να εκτονώσουν την κατάσταση, προσφερόμενοι να κάτσουν δίπλα στον Χάρι και την Μέγκαν, όσο περίμεναν την άφιξη της βασίλισσας και του πρίγκιπα Καρόλου με την Καμίλα στο Αββαείο.

Τα δύο ζευγάρια χαιρετήθηκαν χωρίς να ανταλλάξουν πολλές κουβέντες, αναφέρει το δημοσίευμα. Ωστόσο στη συνέχεια, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ κάθισαν στις καθορισμένες θέσεις τους, μία σειρά μπροστά τους, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο.

Αλλά και ο Κάρολος με την Καμίλα, μόλις έφτασαν, έκατσαν κοντά τους και γύρισαν να τους χαιρετίσουν.

Παρόλο που ο Χάρι και η Μέγκαν προσπαθούσαν να κρύψουν την ταραχή τους, χαμογελώντας πλατιά καθ’όλη τη διάρκεια της λειτουργίας και συνομιλώντας με τον θείο του Χάρι, πρίγκιπα Έντουαρντ που καθόταν στην ίδια σειρά μαζί τους, η δυσαρέσκειά τους ήταν εμφανής, συνεχίζει το δημοσίευμα.

Εξάλλου, ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε καρέ-καρέ τα στιγμιότυπα.

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ επιχειρώντας να κατευνάσει τις εντυπώσεις, ανέφερε ότι η δεν υπήρχε καθορισμένη στάση γι’αυτή την ετήσια λειτουργία και ότι αυτό εξαρτώταν από τα πόσα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα παραβρίσκονταν εκεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ