ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Τουρκία: Με εντολή Ερντογάν κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια

Κορωνοϊός - Τουρκία: Με εντολή Ερντογάν κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια
AP / Presidential Press Service

Ύστερα από μια μαραθώνια συνεδρίαση σχεδόν πέντε ωρών στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα υπό τον πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποφασίστηκαν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου από τον κορωνοϊό στην Τουρκία.

Τα τουρκικά σχολεία θα κλείσουν για μια εβδομάδα, με αφετηρία τις 16 Μαρτίου, ενώ τα πανεπιστήμια θα διακόψουν τη λειτουργία τους για τρεις εβδομάδες εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού και την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν, τα παιδιά θα συνεχίσουν τα μαθήματα από το σπίτι μέσω διαδικτύου και ειδικών προγραμμάτων από την τηλεόραση.

Επίσης ανακοίνωσε ότι όλες οι αθλητικές διοργανώσεις θα πραγματοποιούνται ως τα τέλη Απριλίου χωρίς φιλάθλους.

Ο κ. Καλίν συνέστησε στους πολίτες να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό, εκτός αν υπάρχει απόλυτη ανάγκη. Για εκείνους που έρχονται από το εξωτερικό στην Τουρκία, θα πρέπει να μένουν στο σπίτι τους για 14 ημέρες.

Ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, αν αυτά τα μέτρα θα επηρεάσουν το πρόγραμμα του Τούρκου προέδρου, απάντησε ότι ο πρόεδρος Ερντογάν ανέβαλε τα ταξίδια του στο εξωτερικό για κάποιο διάστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ