ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Καναδάς: Σε κατ’οίκον περιορισμό το ζεύγος Τριντό

Κορωνοϊός - Καναδάς: Σε κατ’οίκον περιορισμό το ζεύγος Τριντό
(AP Photo/Jens Meyer)

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό και η σύζυγός του Σόφι μπήκαν από μόνοι τους σε καραντίνα όταν η δεύτερη παρουσίασε συμπτώματα γρίπης και εξετάστηκε για κορωνοϊό, αναφέρει σήμερα, Πέμπτη, επίσημη ανακοίνωση.

«Η συμβουλή του γιατρού στον πρωθυπουργό είναι να συνεχίσει τις καθημερινές του δραστηριότητες ενώ θα παρακολουθεί την υγεία του, με δεδομένο ότι δεν έχει εκδηλώσει ο ίδιος συμπτώματα. Ωστόσο, από προφύλαξη και μόνο, ο πρωθυπουργός επέλεξε να τεθεί σε απομόνωση και να εργαστεί από το σπίτι έως ότου λάβει τα αποτελέσματα της Σόφι», υπογράμμισε η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι ο Τριντό ανακοίνωσε την Τετάρτη, την ίδρυση ενός ταμείου ύψους ενός δισεκ. δολαρίων Καναδά (640 εκατομμύρια ευρώ) για να στηρίξει την οικονομία του Καναδά απέναντι στην επιδημία του κορωνοϊού.

Το ταμείο αυτό «θα προσφέρει χρηματοδότηση στις επαρχίες και στις περιοχές ώστε να τα βοηθήσει να προετοιμαστούν για κάθε ενδεχόμενο και να περιορίσουν τους κινδύνους για τους Καναδούς», είπε ο Τριντό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού έφτασε τα 103 στη χώρα, που μετρά έναν νεκρό από την ασθένεια.

Στόχος του ταμείου είναι κυρίως να ενισχύσει τα συστήματα υγείας των επαρχιών της χώρας και να βοηθήσει οικονομικά τους Καναδούς που αναγκάζονται να τεθούν σε απομόνωση εξαιτίας του ιού.

«Κανείς δεν θα πρέπει να ανησυχεί για τη θέση εργασίας του, αν χρειασθεί να μπει σε καραντίνα», είπε ο Τριντό.

«Η σημερινή ανακοίνωση είναι σημαντική, αλλά προετοιμαζόμαστε να κάνουμε περισσότερα», επέμεινε ο Τριντό, αναφέροντας ότι θα ακολουθήσουν νέες ανακοινώσεις εντός των προσεχών ημερών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ